Innehåll


Startsidan
Sök
Användare
Forum
Om sidan
Swesign
Kontakta oss
 Logga in

Användarnamn:

Lösenord:Registrera dig
Glömt lösenordet?0 användare online


svefilm

Antal filmer: 271
Antal inlägg: 0

Övrigt: Jag samlar på Svenska filmer. Tv-filmer,och serier och äldre. Men helst 70,80,90,2000.gärna adventskalendrar,barnserier,krimnalserier, jag köper men byter gärna.


Sortera efter:
Anmäld försvunnen
Alt. titel:
Regissör: Rolf Sohlman
Skådepelare: Peter Sjöquist, Jacqueline Ramel, Bo Brundin, Lottie Ejebrant, Lakke Magnusson.
Länk
  År: 1995
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kriminal-serie i 10 delar med fristående avsnitt. Handlar om en liten grupp poliser, specialiserade på att hitta människor som har försvunnit.

Annika - en kärlekshistoria
Alt. titel: Annika the love story
Regissör: Colin Nutley
Skådepelare: Christina Rignér, Jesse Birdsall, Ann-Charlotte Stålhammar, Kjell Bergqvist, Gösta Engström, Thorsten Flinck, Irma Schultz.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige, England
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk-Engelsk ungdoms-serie Del 1. Förälskelsen. Del 2. Kärleken. Del 3. Slutet.

491
Alt. titel:
Regissör: Vilgot Sjöman
Skådepelare: Lars Lind, Lena Nyman, Åke Grönberg, Jan Blomberg, Leif Nymark.
Länk
  År: 1964
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Om ett försöksprojekt där man genom terapi skall få ungdomar på glid att bättra sig. Tyvärr känner sig ungdomarna svikna av projektledningen. Detta gör att de inte blir helt sammarbetsvilliga. Denna film har räknats som en av de mest chockerande filmerna för sin tid. Exempelvis fick vissa delar nära slutet klippas bort för att den överhuvutaget skulle få visas.

Agnes Cecilia
Alt. titel:
Regissör: Anders Grönros
Skådepelare: Gloria Tapia, Ronn Elfors, Stina Ekblad, Allan Svensson, Vanna Rosenberg, Mimi Pollak, Meta Velander, Suzanne Reuter.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: En sällsam historia: Filmen efter Maria Gripes roman om den 15-åriga Nora som tillsammans med sin familj flyttar in i en ny lägenhet där de sällsammaste ting börjar hända otäcka saker.

Albert och Herbert mordet på skolgatan 15
Alt. titel:
Regissör: Bo Hermansson
Skådepelare: Sten-Åke Cederhök, Tomas von Brömssen, Ulf Dohlsten, Barbro Oborg, Karl-Magnus Thulstrup.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-pjäs: Som handlar om hur Albert och Herbert tvingas lämna sitt gamla hus i Haga eftersom hela kvarteret ska rivas. Albert får dessutom anonyma hotbrev med posten och två mindre smarta inbrottstjuvar kommer på besök.

Alla var där
Alt. titel:
Regissör: Thomas Ryberger
Skådepelare: Kjell Berqvist, Carina Lidbom, Dan Ekborg, suzanne Ernrup, Sussie Eriksson, Claes Ljungmark.
Ingen länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-pjäs: Alla var där handlar om att alla som inte skulle vara där var där. Pontus (Kjell Berqvist) kommer till huset och har ingen aning om att det inte är Gudruns hus. Han får syn på en bild som hänger på väggen av Martinas man och tror att det är Gudruns man. Här inleds förvecklingen.

Allis med is
Alt. titel:
Regissör: Christjan Wegner
Skådepelare: Emelie Rosenqvist, Tapio Leopold, Charlotta Thelander, Olof Thunberg, Meta Velander, Kalle Westerdahl Bojan Westin.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk barn-serie i 3 delar. Allis bästa vän dör i en bilolycka, vilket får henne att stänga sig. Hennes föräldrar börjar i samma veva jobba utomlands och Allis får flytta hem till sina morföräldrar. I den nya skolan blir hon retad för att hon är udda. Sigge är en kille i klassen som också blir retad för att han är annorlunda. En dag hittar han en skadad fågel och behöver Allis hjälp med att sköta om den.

Alltid på en tisdag
Alt. titel:
Regissör: Pil Maria Gunnarsson
Skådepelare: Frida Bergesén, Siri Flemming Svedmark, Ylva Gallon, Daniel Scherp. Lukas Lönnroth.
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk novell film på 28 min. Sanna och Moa är bästisar. Sanna blir betrodd med en egen nyckel och en eftermiddag i veckan får de lov att vara ensamma hemma istället för att gå till fritids. Det är både spännande och nytt och givetvis måste de pröva allt de annars inte får… Alltid på en tisdag är en berättelse om vänskap, hemligheter och svek.

Apelsinmannen
Alt. titel:
Regissör: Jonas Cornell
Skådepelare: Görel Crona,Rickard Wolf,Björn Granat,Peter Haber,Thomas Hellberg,Johan Rabeus.
Länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk tv-film i 2 delar.Romantiskt triangeldrama baserat på Birgitta Stenbergs självbiografiska bok med samma namn. Kejne-affären var en politisk affär mellan år 1948 och år 1950. Karl-Erik Kejne, som var pastor vid stadsmissionen hade angripit den homosexuella prostitutionen i Stockholm och ansåg sig förföljd av "homosexuella gäng". Han påstod även att han blivit utsatt för mordförsök. Efter att ha fått i sig arsenik från en apelsin som preparerats av den sk. apelsinmannen.

Assistenten
Alt. titel:
Regissör: Claudia Lisboa
Skådepelare: Malin Crépin, Staffan Göthe, Lena B Eriksson.
Länk
  År: 2003
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-film ca 25 min. Anna, en ung invandrare med skådespelarambitioner, får anställning som personlig assistent åt Berglund, en före detta teaterregissör med postpolio. Hon fascineras av hans karisma, och han av hennes naiva och obearbetade talang. De spinns allt tätare intill varandra i ett nät av förälskelse, behov och förakt. Långsamt drivs Anna mot en gräns.

Astrids noveller
Alt. titel:
Regissör: Astrid Lindgren
Skådepelare: Helge Skoog,Björn Gustavsson mm.
Ingen länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Några av Astrid Lindgrens kortfilms noveller. 1.Allra käraste syster, 2.Gott natt herr luffare, 3. Gull Pian, 4.Hoppa högst, 5.Ingen rövare finns i skogen, 6.Nånting levande åt Lami-Kal.

Att döda ett barn
Alt. titel: To Kill a Child
Regissör: Gösta Werner
Skådepelare: Kerstin Thörn, Sissi Kaiser, Georg Årlin, Marie-Anne Condé, Karl-Erik Forsgårdh.
Länk
  År: 1953
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på 9 min. En svart-vit filmatisering av Stig Dagermans novell med samma namn. Skildrar minuterna innan och efter det att ett barn dödas. Filmen/novellen var ett beställningsverk från ett försäkringsbolag och fick då den visades på svenska biografer mängder av svenskar att lämna salongen innan huvudfilmen börjat, emedan de blivit så illa berörda.

Bagen
Alt. titel:
Regissör: Kari Thomee
Skådepelare: Cia Berg.
Ingen länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svenskt TV-program från 1984. Har 4 st avsnitt som är ihopklippta. Programledaren Cia Berg visade musikvideor och fungerade som en uppföljare till Videobeat som hade sänts ett år tidigare. Cia Berg sjöng tidigare i bandet Ubangi (bla med Thomas "Orup" Eriksson), men "Bagen" gjorde henne känd för de bredare befolkningslagren. Hon ändrade konsekvent utseende i varje avsnitt, olika frisyrer, sminkning och kläder, samt ett helt avsminkat inslag. Videorna som visades var även de mycket varierande, från de stora hitsen (Twisted Sister). Liknande har inte upprepats i svensk television sedan dess.

Bara prata lite
Alt. titel: Talk
Regissör: Lukas Moodysson
Skådepelare: Sten Ljunggren,Cecilia Frode,Erich Hörtnagi, Sara Ragnarsson.
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Kortfilm på 15 min. Birger är en medelålders man, som i alla bemärkelser lever totalt ensam. Han har tidigare arbetat på Volvo och uppsöker varje dag sin gamla arbetsplats för att få se och vara tillsammans med människor. Hemma igen slår han planlöst i telefonkatalogen och ringer upp helt främmande personer i hopp om att få kontakt. Han har inte haft besök på åtta år.

Barnen i höjden
Alt. titel:
Regissör: Leif Krantz
Skådepelare: Stefan Grybe, Lena Söderblom, Tor Isedal, Tommy Johnson, Nils Eklund, Allan Edwall.
Länk
  År: 1972
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk Julkalender: Tyvärr är det två avsnitt som saknas. Det är 6 timmar jag har. Den utspelade sig i ett höghus och handlade om människorna som bodde där. Det pratades mycket om i media om en av seriens huvudpersoner som var en ung pojke (Snukke) som bodde ensam med sin ensamstående mamma. Själva kalendern detta år var i byggsats och fick byggas upp med klister och tejp till ett litet modell-höghus där alla fönstren var luckor).

Barnens ö
Alt. titel: Children's Island
Regissör: Kay Pollak
Skådepelare: Tomas Fryk, Anita Ekström, Ingvar Hirdwall, Börje Ahlstedt, Lars-Erik Berenett, Sif Ruud.
Länk
  År: 1980
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk barn-film: 11-årige Reine Larsson tillbringar en lång het sommar ensam i Stockholm fastän han egentligen skulle vara på koloni på Barnens Ö. Det är där hans mamma tror att han är. Men han har viktigare saker för sig. Kan hans pappa vara Ronnie Petersson? Finns Gud? Eller helvetet? Det gäller att fundera ut svaren snabbt för snart kommer han i puberteten.

Björn Gustafson
Alt. titel:
Regissör: Marianne Moll
Skådepelare: Björn Gustafson
Ingen länk
  År: 2002
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: En dokumentär på 45 min. Om och med Björn Gustafson. Vilka filmer han varit med och hans liv som skådespelare. Han interjuvas i sitt hem.

Blindpassasjer
Alt. titel:
Regissör: Stein-Roger Bull
Skådepelare: Bjørn Floberg, Trini Lund, Ola B. Johannessen, Henny Moan, Marit Østbye.
Länk
  År: 1978
Land: Norge
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Norsk science-fiction serie i 3 avsnitt. Rymdskeppet Marco Polo är på väg från den nyupptäckta planeten Rossum. Och på övervakningsmonitorerna ser man nåt mystiskt. Och plötsligt så blir skärmen svart. Och de finner ett mord. Vem är den mördade är det någon av besättingen?

Blueprint
Alt. titel:
Regissör: Rickard Petrelius
Skådepelare: Åsa Göransson,Marika Lagercrantz,Samuel Fröler,Peter Haber, Gerard Hoberstorfer,Sten Ljunggren.
Länk
  År: 1992
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: 182 min den ihop klippta versionen. Gabriella Rydbeck genomför tillsammans med ett antal medlemmar från miljöorganisationen Alpha en kommandooperation mot kärnavfallsfartyget Hera vilket leder till förödande konsekvenser för Gabrilla och hennes familj.

Brandvägg
Alt. titel: Die Brandmauer
Regissör: Lisa Siwe
Skådepelare: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Lars Melin, Sten Elfström, Tomas Norström, Kerstin Andersson.
Länk
  År: 2006
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Kurt wallander: Kriminal serie i 2 delar. Kurt kastas in i en värld han inte behärskar - datorvärlden. En tom taxibil hittas, kraftigt nedblodad och sönderslagen. Två unga flickor tas in för förhör och erkänner mord på taxichauffören, men berättar inte var kroppen finns. Dagen efter hittas en man liggande död vid en bankomat med kontoutdraget i handen. Två till synes helt skilda fall, eller har de något med varandra att göra? Kurt Wallander försöker hitta svaren.

Bredband
Alt. titel: Rune
Regissör: Ulf Hansson
Skådepelare: Pierre Lindstedt, Christina Stenius, Juan Camilo Arbelaez, Stefan Karlsson, Eric Picaut.
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film ca 29 min. En historia om en man som fått nog.Ett glasbruk på en liten ort läggs ner och före detta glasblåsaren Rune blir arbetslös. En tröst för bygden anses vara att bredband ska installeras, men när Rune en morgon inser att kablarna ska grävas ner på hans gräsmatta - precis där han nyligen begravt sin gamla hund - får Rune nog och sätter sig, bokstavligt talat, på tvären.

Brusten himmel
Alt. titel: Broken Sky
Regissör: Ingrid Thulin
Skådepelare: Susanna Käll, Thommy Berggren, Agneta Eckemyr, Margaretha Krook, Fillie Lyckow, Ernst Günther, Kåre Mölder, Axel Düberg.
Länk
  År: 1982
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: 13-åriga Erika kläms mellan sin förtryckta mor och sin alkholiserade far. Hon drömmer om frihet, att bryta upp och leva sitt eget liv.

Bullen
Alt. titel:
Regissör: Johan von Sydow
Skådepelare: Martin Timell,Cissi Elwin
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svenskt ungdomsprogram med Martin Timell och Cisse Elwin. 2 avsnitt, ett från 1988 tyvärr är det borta ca 1 min i slutet. Det andra är från 1991 och där är allt med.

Bye bye pornstar
Alt. titel:
Regissör: Hendrik O Andersson
Skådepelare: Mikaela Vangenmo, Andreas Utterhall, Ida Hacksel, Philip Huges, Fredrik Ljungestig.
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk novell film på 20 min. Tanya blir våldtagen av sin pojkväns kompis. Hon vet inte hur hon ska hantera det och glider allt längre ifrån sitt gamla kompisgäng.

Bödeln och Skökan
Alt. titel:
Regissör: Hrafn Gunnlaugsson
Skådepelare: Per Oscarsson,Kjell Bergqvist,Sune Mangs,Niklas Ek,Björn Gedda,Torsten Flinck.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Tv-drama efter en berättelse av Ivar Lo Johansson. I början av 1700-talet blir en smed oskyldigt dömd till döden för att ha stulit silver. När den lokale bödeln i vredesmod tar livet av en kvinna får smeden en chans att undslippa dödsstraffet - genom att själv bli bödel. Som bödel blir han avskydd av allmänheten som ser på honom som ohyra. Man kastar träck på honom och han tvingas sitta under trappen på horhuset när han vill äta. Under ett besök på horhuset Tuppen och Hönan, träffar han den ljuvliga Ursula som han blir blixtförälskad i.

C G Hammarlund
Alt. titel:
Regissör: Erik Bergsten
Skådepelare: C G Hammarlund
Ingen länk
  År: 1961
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Kort-film på 11 min. Handlar om den välkände svenske program ledaren C G Hammarlund för sveriges bilradio.

Carl Einar Häckner och Gaint law
Alt. titel: Jantelagen
Regissör: Carl Einar Häckner
Skådepelare: Carl Einar Häckner. och killarna i gant law.
Ingen länk
  År: 1994
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-films dokumentär på 25 min. Handlar om Carl-Einar Häckner och Gaint law (jantelagen). Som spelar på Hultsfredsfetivalen 1994. Mot de utrotnings hotade fritidsgårdarna. Häckner trollar och sjunger låtar som: Foppa,Foppa, Mot deras värld mm.

Carl Gustaf Lindstedt
Alt. titel:
Regissör: Ken Olofsson
Skådepelare: Carl-Gustaf Lindstedt, Arne Weise, Ken Olofsson.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Profilen- Carl-Gustaf Lindstedt. Ett annulunda intervju-program med Carl-Gustaf Lindstedt. Som gjordes året innan han gick bort. Han berättar om fattigdomen på Kungsholmen om svårigheterna att skaffa bostad och slutar med en ömsint hyllning till sin store idol Thore Modéen.

Chans
Alt. titel:
Regissör: Gunnar Hellström
Skådepelare: Lillevi Bergman, Gösta Ekman, Sture Ericson, Gudrun Brost, Kotti Chave, Bertil Anderberg, Torsten Wahlund, Ove Tjernberg.
Länk
  År: 1962
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm. 16-åriga Mari har precis släppts ut från en ungdomsvårdsskola efter ett års vård. För att hon inte ska ta kontakt med sitt gamla gäng skickas hon till Skåne där hon får arbete i en mjölkaffär. Där trivs hon inte så hon rymmer och liftar till Stockholm. Hon tar kontakt med gänget, men där är hon inte längre välkommen. Hennes kille har till och med skaffat en ny tjej.

Chefen fru Ingeborg
Alt. titel:
Regissör: Bernt Callenbo
Skådepelare: Mona Malm, Anders Ekborg, Jessica Zandén, Björn Kjellman, Robert Gustafsson.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-serie 4 delar. I 20-talets Stockholm drivs det etablerade modehuset Balzar av fru Ingeborg - kompetent chef, medelålders änka och tvåbarnsmor. Omedvetet motvilligt är hon på väg att lämna över firman i sonen Kurts händer. Hon känner sig ensam och när dottern Sussi oväntat förlovar sig med den unge löjtnanten Louis de Lorche, glider fästmannen behändigt in i tomrummet. En roman skriven av författaren Hjalmar Bergman.

Chock
Alt. titel:
Regissör: Ulf Malmros, Mikael Håfström
Skådepelare: Kjell Bergqvist, Lia Boysen, Thomas Hellberg, Per Morberg, Jacqueline Ramel, Jasmine Heikura, Johan Rabaeus, Stefan Sauk.
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svenska kort-films rysare i en serie med 8 olika korta filmer. Ernst Hugo Järegård är berättaren. Avsnitt: 1.Dödsängeln 2. Förbjuden frukt 3. På heder och samvete 4. Kött 5. Det ringer 6. Helljus 7. Liftar flickan 8. I nöd och lust. En chockartad upplösning väntar på er.

Cozmoz
Alt. titel:
Regissör: Ola Ström & Per Dunsö
Skådepelare: Per Dunsö, Ola Ström, Bo Mårtensson, André Gjörling, Håkan Nyberg, Thomas Nyberg, Helena Seger.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk science fiction serie i 6 delar. Två utomjordingar får fel på karburatorn i sitt rymdskepp och kraschlandar vid en skola som råkar ha rymdtema den här terminen. Alla möjliga förväxlingar uppstår, SkyPo (Säpo-parodi) är ute efter rymdvarelserna men jagar fel personer.

Dansa med dvärgar
Alt. titel: Dancing with dwarfs
Regissör: Emelie Carlsson Gras
Skådepelare: Sara Lindh, Keijo Salmela, Ivan Mathias Petersson, Mikael Stålnacke, Kent Pettersson.
Länk
  År: 2003
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film. Om en ensam ung kvinna tillbringar den mesta tiden hemma i sin tomma lägenhet efter att hennes man lämnat henne. Hon får arbete på en elefantfabrik där man tillverkar fem nya elefanter av delar av en enda. Samtidigt drömmer hon om en dvärg som vill dansa med henne. Men dvärgen är förbjuden och när hon berättat om sin dröm för en arbetskamrat blir hon avskedad från arbetet.

Dante - akta're för Hajen!
Alt. titel: Dante: Beware of the Shark!
Regissör: Gunnar Höglund
Skådepelare: Jan Ohlsson, Ulf Hasseltorp, Börje Ahlstedt, Christina Schollin, Lars Lind, Meg Westergren, John Harryson, Ricky Bruch.
Länk
  År: 1978
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-film. Dantes mamma och pappa reser på semester och Dante och hans kompis Tvärsan får stränga förhållningsorder från föräldrarna att inte "hitta på något" under deras bortavaro. Men det blir svårt. Nu är det ju fritt fram för de bägge kompisarna att leka detektiver. Tvärsan hittar en diamantring i snön. Strax därefter blir Dante indragen i en port och fråntagen ringen. De båda misstänker att ringen härrör från en stor juvelkupp som nyligen har inträffat och de börjar med att kolla vilka som bor i den trappuppgång där Dante blev indragen.

Deadline
Alt. titel: Deadline - sidste frist
Regissör: Stellan Olsson
Skådepelare: Kent-Arne Dahlgren, Elsebeth Reingaard, Stig Torstensson, Evabritt Strandberg, Halvar Björk, Rickard Killberg, Lena Olsson, Annika Olsson,
Länk
  År: 1971
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk lång-film. Ett skrämmande drama om vad som kan hända vid en katastrofsituation. Ett flygplan lastat med bakteriologiskt stridsmedel störtar utanför Mölle och vållar en epidemi.

Demoner
Alt. titel: Demons
Regissör: Carsten Brandt
Skådepelare: Ewa Fröling, Lars Green, Björn Granath, Pia Oscarsson.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk längfilm: Efter en pjäs av Lars Norén. Frank och Katarina lever sedan tio år tillbaka i ett förhållande utan barn. Franks mamma har nyligen dött och dagen därpå ska urnan jordfästas. För att få sällskap bjuder de in grannparet Jenna och Thomas vilket blir början på en lång natt av uppgörelser och känslomässiga sammandrabbningar.

Den ena kärleken och den andra
Alt. titel:
Regissör: Eva Bergman
Skådepelare: Lena Endre, Stratos Georgeoglou, Maria Hedborg, Lennart Hjulström, Agneta Ekmanner, Maria Lundqvist, Thomas Hanzon, Sven-Åke Gustavsson.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk drama serie i 3 delar. I början av sommaren reser Tina till till en liten grekisk ö. Där träffar hon Elias och stannar, trots alla farhågor, kvar hos honom. De förlovar sig.

Den hemliga vännen
Alt. titel: The Secret Friend
Regissör: Marie-Louise De Geer
Skådepelare: Ernst-Hugo Järegård, Margaretha Krook, Gösta Ekman, Carl Billquist,
Länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk drama film: Äktenskapsdrama i regissörens absurda stil, med Järegård och Krook som ett gammalt äkta par där toleransen för varandra har utplånats. Men vem är det egentligen som bestämmer?

Den korsikanske biskopen
Alt. titel:
Regissör: Søren Kragh-Jacobsen
Skådepelare: Oliver Loftéen, David Fornander, Jenny Lindroth, Krister Henriksson, Åke Lindman, Jan Malmsjö, Marie Richardson, Tomas von Brömssen, Maxim Bonjour Ngcobo, Palle Granditsky
Länk
  År: 1993
Land: Sverige, Danmark
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk mini-serie i 4 delar. Detta är den ihop klippta versionen. Kusinerna Kalle och Max ska tillbringa sommarlovet i Kalles framlidne fars sommarhus. Men sommarlovet blir dramatiskt avbrutet, när ett videoband anländer från Kalles döde fars advokat. På bandet uppmanas Kalle att slutföra ett jobb ¯ att finna det bortrövade magiska vattenhjulet från Sudan, kallat "Den korsikanske biskopen".

Den ståndaktige kyrkoherden
Alt. titel: Kyrkoherden
Regissör: Torgny Wickman
Skådepelare: Jarl Borssén, Kim Anderzon, John Elfström, Håkan Westergren, Margit Carlqvist, Magali Noël, Åke Fridell, Arne Källerud, Cornelis Vreeswijk.
Länk
  År: 1970
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk sex-komedi. Kyrkoherden i den lilla byn har problem med sin erektion. Den vill aldrig ge med sig, trots att en hel armé av sköna kvinnor försöker hjälpa honom. Kyrkoherden är ganska ensam om kvinnornas gunst, då det hela utspelar sig under 1812 års krig och byn är nästan helt utan andra män. Hans envisa stånd är en hämnd från en kvinna som under medeltiden blev bränd som häxa efter att ha blivit angiven av just en präst.Till slut går det för kyrkoherden, och då är filmen slut.

Den svarta cirkeln
Alt. titel:
Regissör: Pelle Seth
Skådepelare: Stefan Sauk, Liv Bernhoft Osa, Lars-Erik Berenett, Ernst Günther, Agneta Ekmanner, Allan Svensson, Tomas Laustiola, Rikard Wolff, Thomas Oredsson, Roland Hedlund, Åke Lindman.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: En serie terrordåd har plötsligt drabbat Stockholm. En bomb detonerade i Hedvig Eleonora Kyrka och följdes av ytterligare en på Centralen. Ingen tog på sig ansvaret, inga meddelanden, inga spår bara en total tystnad.

Den vite riddaren
Alt. titel:
Regissör: Harald Hamrell
Skådepelare: Petra Nielsen, Stig Engström, Sten Ljunggren, Anders Nyström, Patrik Bergner, Kalle Eriksson, Lena T Hansson, Loa Falkman, Gert Fylking, Kelly Tainton.
Länk
  År: 1994
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kriminal-serie i 4 avsnitt. Det är sommar och valår i Sverige. En ung svart polisman faller offer för en politisk terrorist som beslutat sig för att starta ett personligt krig mot polisen och den svenska politikerkåren. Poliserna Anna Holt och Bo Jarnebring får i uppdrag att utreda morden och upptäcker snart att de själva är i mördarens sikte samtidigt som ledande politiker försöker göra karriär med mordens hjälp.

Den vite vikingen
Alt. titel: Hvíti vikingurinn
Regissör: Hrafn Gunnlaugsson
Skådepelare: Maria Bonnevie, Helgi Skúlason, Gottskálk Dagur Sigurdsson, Egil Olafsson, Thorsteinn Hannesson, Torgils Moe, Tomas Norström.
Länk
  År: 1991
Land: Island
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Islänsk långfilm: Norge på 900-talet. Askur, son till den mäktige isländske lagmannen Thorgeir, gifter sig med Embla, den fagra dottern till en av Norges få kvarvarande stormän. Kungen, Olav den enögde, som är en hänsynslös tyrann med planer på att kuva alla hedningar, går med sina soldater till attack under det unga parets hedniska vigselceremoni.

Den åttonde dagen
Alt. titel:
Regissör: Anders Grönros
Skådepelare: Tintin Andersson, Susanna Rådö, Benny Fehér, Mimmo Wåhlander, Lars Amble.
Länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Anna, 12 år, bor på en stor ö. Hon har länge väntat på att den jämnårige Pejter ska komma tillbaka till ön där hans pappa bor. Plötsligt en dag kommer han med båten och Anna hoppas att han ska stanna för gott, men det blir bara en vecka.

Det är serverat
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Brasse Brännström, Magnus Härenstam.
Ingen länk
  År: 1978
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Det är serverat är en svensk krog-show som gjordes på Berns salongar i Stockholm året 1978. Denna föreställning är på ca 1 timme. Där dessa sketcher och låtar är med. Ouvertyr med arg servitör, Kyparnas sång, Kupletten svångremmen, Natti, Natti – en 3-åring går till sängs, De ä bar å åk – I helvete heller, Brasses Enmansband, Inför skolstarten, Kirurgerna, Tal till föräldrarna.

Disco kung fu
Alt. titel:
Regissör: Måns Mårlind & Björn Stein
Skådepelare: Kjell Bergqvist, Eva Röse, Rafic Dalle, Binayi Osman, Jimmy Mitra, Peter Engman, Johan Wahlström.
Länk
  År: 2002
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk novell-film på 44 min. Mehmet bor i Kastby och förföljs av den onde Tarek som tillsammans med sitt gäng håller hela kommunen i ett skoningslöst terrorgrepp. Mehmet vill, men vågar inte kämpa emot. Så en dag dyker Willy Fastfoot upp – den bortglömde Kung-Fu mästaren från 70-talet som blev odödlig med sin Disco Kung-Fu. Willy ser att det finns en slumrande mästare i Mehmet.

Doktor Krall
Alt. titel:
Regissör: Håkan Alexandersson
Skådepelare: Erik Appelgren, Krister Broberg, Mats G. Bengtsson, Jan Lööf.
Länk
  År: 1974
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk klassisk barn-serie i 27 avsnitt, varje del är ca 5,30 min. Små sjuka råttor, hästar och kaniner får hjälp av en viss doktor Krall. Förkylda paddor kan få smådjursmedicin och goda råd av Rolf. Doktor Krall är mannen som inte litar på människor, bara på djur. Han kämpar mot de sjukdomar och depressioner som kan drabba råttor, paddor, kaniner och hästar, men även mot sin assistent Rolfs alltför stora iver.

Dom unga örnarna
Alt. titel:
Regissör: kjell Sunvall
Skådepelare: Kent Andersson, Ingvar Hirdvall, Niels Dybeck, Lennart Hjulström.
Länk
  År: 1982
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk tv-film med ett gäng gamla fd unga örnar som ska ut och kampa igen. En mycket kul film med många svordommar. Och ett konsum byggs upp i skogen. Allt för sociteten ska bevaras.

Drömprinsen filmen om Em
Alt. titel: The Prince of Dreams about Em
Regissör: Ella Lemhagen
Skådepelare: Jenny Lindroth, Tomas Norström, Pia Johansson, Figge Norling, Sandra Nilsson, Claes Ljungmark, Babben Larsson.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Emelie, eller Em som hon kallas, är fjorton år. Hon gillar att sitta och drömma och filosofera i sin gamla lekstuga. Men en dag kommer en kille som sätter eld på lekstugan. Em hinner se vem det är, men nästa gång hon ser honom så blir hon, för första gången i sitt liv, riktigt kär.

Du måste förstå att jag älskar Fantomen
Alt. titel:
Regissör: Christina Nilsson
Skådepelare: Petrus Bergstrand, Christina Nilsson, Lasse Dahlberg.
Ingen länk
  År: 1981
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-serie i 5 avsnitt. Den handlar om en liten kille som låg i badkaret och lekte med plastdjur och fantiserade att hans frånvarande farsa var Fantomen.Den sjuårige Toffe bor med sin mamma. Toffe flyr till badkaret och drömmer sig bort till en värld där han inte är liten och svag utan stor och stark som sin idol Fantomen.

Dubbelsvindlarna
Alt. titel:
Regissör: Per Berglund
Skådepelare: Björn Gustafson, Lasse Strömstedt, Helena Brodin, Gunilla Olsson, Birgitta Valberg, Erland Josephson, Lauritz Falk, Olof Thunberg.
Länk
  År: 1982
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk tv-serie i 3 delar. Fortsättningen på Dubbelstötarna. Studierektor Bertilsson låter sig än en gång motvilligt delta i en stöt. Eller två ihop med sin bror Bo Brant. De utför ett försäkrings bedrägeri på en Finlandsbåt. Och Bosse lär känna Violet de går på en krog och planerar ett nytt sätt att svindla skatteförvaltningen på löntagarnas fyllnadsinbetalningar. Och Bertilsson drömmer om mer pengar.

Dårfinkar och dönickar
Alt. titel:
Regissör: Rumle Hammerich
Skådepelare: Lena Strömberg, Gunnel Fred, Magnus Bergkvist, Lasse Pöysti.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk mini serie i 6 delar. Manus: Ulf Stark.Simone flyttar med sin familj till en ny stad. Där bestämmer hon sig första skoldagen för att klippa av sitt långa hår. Väl i skolan uppfattas hennes namn som Simon. En helt ny värld öppnas för Simone när hon plötsligt ses som kille.

Dödlig drift
Alt. titel:
Regissör: Rolf Börjlind
Skådepelare: Stefan Sauk, Kjell Bergqvist, Mikael Persbrandt, Jakob Eklund, Suzanne Reuter, Lina Englund, Sissela Kyle, Sten Ljunggren, Inga Landgré, Sten Elfström, Vanna Rosenberg, Niklas Falk, Robert Jelinek.
Länk
  År: 1999
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk thriller: En psykopatisk mördare och ett vittne dras in i ett våldsamt spel om liv och död. Med otäck intensitet utmanar de båda männen varandra i ett mörkt gränsland mellan verklighet och fantasi, där det till slut bara existerar en bödel och ett offer...

Dörren
Alt. titel:
Regissör: Per Dunsö & Ola Ström
Skådepelare: Per Dunsö, Ola Ström, Andrée Gjörling Per Mårtensson.
Länk
  År: 1982
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svenskt barnprogram med Ola och Per Dunsö som man är bekant med i solstollarna och Toffelhjältar. Ja de går omkring med en dörr i hela programmet. Och spelar en massa musik och skämtar och skojar.

Ebba Grön Live at Kåren 79
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Joakim "Pimme" Thåström, Lennart "Fjodor" Eriksson, Gunnar "Gurra" Ljungstedt.
Ingen länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk konsert från kårhuset i stockholm ca 22 minuter. 1. Hänggud. 2. Me mitt liv. 3. ???????. 4. Slicka uppåt sparka neråt. 5. Mona Tumbas slimmclub. 6. Vad ska du bli, 7. Skjut en snut. 8. Profit. 9. Now I wanna fuck her dogs.

Ebba och Didrik
Alt. titel:
Regissör: Peter Schildt
Skådepelare: Lisen Arnell, Johan Widerberg, Suzanne Reuter, Sten Elfström, Jobanna Friberg,
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk tv-serie i 9 delar. Tyvärr har jag inte första delen. Familjen Reng är att betrakta som en vanlig svensk familj med mamma, pappa och två barn: Ebba och Didrik. Ebba är dynamisk och utåtriktad, medan Didrik är något av en drömmare. Det handlar om kärlek och vänskap, drömmar, svek, excentriska operasångare och sensuella pianolärare.

Elina som om jag inte fanns
Alt. titel: Elina: As If I Wasn't There
Regissör: Klaus Härö
Skådepelare: Natalie Minnevik, Bibi Andersson, Björn Granath, Marjaana Maijala, Henrik Rafaelsen, Jarl Lindblad.
Länk
  År: 2002
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Nioåriga Elina lever tillsammans med sin mor och yngre syster i 50-talets Norrbotten. Elinas far har dött av tbc. Efter en längre tids sjukdom börjar hon åter i skolan. Eftersom hon varit borta så länge placeras hon i en ny klass, samma som hennes lillasysters, och får en ny lärarinna, Tora Holm. Tora Holm anser sig som frälsaren av det lilla samhället som Gud glömde.

Elvis Elvis
Alt. titel: Elvis Karlsson
Regissör: Kay Pollak
Skådepelare: Lele Dorazio, Kim Anderzon, Allan Edwall, Kent Andersson, Lena-Pia Bernhardsson, Elisaveta.
Länk
  År: 1976
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-film: Ca 97 min. TV-format widescreen 1:66. Elvis Karlsson har fått sitt namn efter mammas idol, Elvis Presley. Det blir inte lätt att leva upp till mammas förväntningar. Och sedan, när Elvis börjar skolan i första klass, hur går det då?

En dröm om frihet
Alt. titel: L-187
Regissör: Jan Halldoff
Skådepelare: Per Ragnar, Stig Törnblom, Bo Halldoff, Elisabeth Nordkvist, Ann Norstedt, Sten Ardenstam.
Länk
  År: 1969
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Efter ett par års fängelse skrivs Stickan ut och försöker återanpassa sig till samhället. Han blir uppsökt av sin gamla fängelsekompis Janne som är full av idéer hur man ska komma över pengar utan att behöva arbeta.

En kärleks sommar
Alt. titel: En sommer kjærlighet
Regissör: Mats Arehn
Skådepelare: Kjell Bergqvist, Gösta Ekman, Anita Ekström, Maria Andersson, Sanna Hultman, Stig Ossian Ericson, Linda Megner, Sylvia Lindenstrand, Tomas Norström.
Länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk långfilm. David, en medelålders forskare, lever ganska lycklig med sin fru Ingrid och deras barn. Av en tillfällighet träffar han den unga Eva och blir häftigt förälskad. Deras förhållande varar några sommarmånader.

En kärleksaffär
Alt. titel: Barnvakten
Regissör: Jörgen Bergmark
Skådepelare: Jakob Eklund, Pernilla August, Carina Jingroth, Magnus Krepper, Mona Malm.
Länk
  År: 2002
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film om två par som bestämmer sig för att byta partner för en kväll. I kväll ska Måns och Anna äntligen ut tillsammans. Göra något som kanske kan sätta fart på deras falnande kärlek. Måns är upprymd och nervös. Om barnvakten bara kommer någon gång, så äär det här kvällen när vad som helst kan hända. Men när det är över, är ingenting längre som det har varit.

En kärlekshistoria
Alt. titel:
Regissör: Roy Andersson
Skådepelare: Anders Norström, Margreth Weivers, Anita Lindblom, Ann-Sofie Kylin.
Länk
  År: 1970
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Roy Anderssons debutfilm om unga människor i en förstelnad vuxenvärld. Filmen får en 2;a av mig bästa i hela filmen är när de möter varann på en fotbollsplan.

En söndag i juni
Alt. titel:
Regissör: Lars Forsberg
Skådepelare: Lars Erik Berenett, Ulf Qvarsebo, Stig Torstensson.
Ingen länk
  År: 1981
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Minnenas Television: Svensk kort-film på ca 20 min. Om en dag på badstranden, med bilkö, gnälliga ungar, solbadare, kurtis, lekande barn och sandslottsbyggande pappor. En härlig sommarsöndag precis som man vill ha den. Eller?

En vandring i solen
Alt. titel: A Walk in the Sun
Regissör: Hans Dahlberg
Skådepelare: Gösta Ekman, Inger Lise Rypdal, Margaretha Krook, Sif Ruud,Margaretha Byström, Kjerstin Dellert.
Länk
  År: 1978
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Tore Andersson, 43, är sportjournalist i Stockholm. Hans flickvän har just gjort slut. Han bestämmer sig för att ta semester och resa bort ett tag. Tore hoppar på en charterresa till Cypern. Hans medresenärer är mest medelålders människor och pensionärer. Men han märker inte så mycket för han dricker tappert. Reseledarinnan är norska och heter Marion. Tore ber henne dra åt helvete för han vill vara i fred.

Engeln
Alt. titel: Angel
Regissör: Lars Lennart Forsberg
Skådepelare: Allan Edwall, Gunnar Björnstrand, Kim Anderzon, Åke Engfeldt, Hjördis Petterson, Henrik Schildt, Ingvar Kjellson.
Länk
  År: 1974
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk Dekare-komedi serie: Har bara ett avsnitt. Allan Edwall spelar huvudrollen som deckaren Engeln, som egentligen heter Bertil Engelbrekt, är 45 år gammal och har en rätt hopplös bakgrund. Inte blir det bättre av att han nyligen åkt in för urkundsförfalskning. Visserligen i tjänsten om man kan kalla ett motvilligt kneg i halvbrodern Torkels detektivbyrå för tjänsten. Nu vill han lägga av.

Epoxy - kärlek och rock
Alt. titel:
Regissör: Lena Hellman
Skådepelare: Källarbandet Epoxy.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: En svensk kortfilms dokumentär på 30 min. Epoxy är Hjorthagens lokala "källarband". För ett år sedan fick de chansen att spela in en singel, men den har fortfarande inte släppts. Den lilla publik som känner Epoxy är mycket hängiven och killarna i bandet har satt många Hjorthagsflickors hjärtan i brand. En av flickorna skrev dagboken som filmen bygger på, om sin första stora och olyckliga kärlek till Andreas, sångaren i Epoxy. Jag, Lena Hellman, lärde känna killarna i Epoxy när de gjorde musiken till min förra film "lumpen" och jag tycker att de och deras musik är värda en egen film. För att inte tala om dagboken - en 14-årig flickas, Camilla, allra innersta tankar när hon tar sina första steg in i den komplicerade vuxenvärlden.

FF
Alt. titel: ff
Regissör: Markus Andreasson
Skådepelare: Camilla Rud, Juli Augustsson, Julia Zyto, Christian Hillborg, Malena Aggestam, Pia Green, Jesper Kovala, Lars Franson, Niklas Höjerslev.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på 27 min. En kyss kan förändra livet. 15-åriga Sara vill pröva kärleken och utmana livet. Men det finns andra som tycker att hon går för långt.

Flickan som slutade ljuga
Alt. titel:
Regissör: Andrea Friberg
Skådepelare: Kajsa Anglefold, Josef Cahoon, Sofi Ahlström-Helleday.
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk novell film på 32 min. Catrin är 11 år och bor med sin mamma och sin lillebror. Hennes mamma orkar inte vara vuxen så Catrin får hjälpa till mycket. Men för omgivningen målar hon upp en fantasibild.

Flickan vid stenbänken
Alt. titel:
Regissör: Marianne Ahrne
Skådepelare: Anna Björk, Anna Edlund, Gerhard Hoberstorfer, Gaëlle Legrand, Majlis Granlund, Lena T Hansson, Inga Landgré, Viveca Lindfors, Bertil Lundén.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-serie i 9 delar efter Marie Gripes böcker. Berta är dotter i en fin familj som en dag får en ny husa. Hon heter Carolin och verkar först inte riktigt passa in eftersom hon är så annorlunda, men hon har ett speciellt band till familjen som de inte känner till och de två flickorna blir goda vänner.

Flott och lagom
Alt. titel:
Regissör: Thomas Ryberger
Skådepelare: Björn Gustafson, Birgitta Andersson, Ulf Brunnberg, Dan Ekborg, Charlott Strandberg, Jonas Uddenmyr.
Ingen länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk revy på 98 minuter. Från stora teatern i Stockholm. My Holmsten spelade i revyn Flott och lagom,på stora teatern i Stockholm 1991 som dansare. Adde Malmberg engagerade henne till sina sommarrevyer på Gislövs stjärna i Skåne. Hon har arbetat i flera uppsättningar på Dramaten. Men mest känd från teatern Flott och lagom.

Fläskfarmen
Alt. titel:
Regissör: Lars Molin
Skådepelare: Ingvar Hirdwall, Helge Skoog, Niels Dybeck, Hans V Engström, Sten Ljunggren, Niels Dybeck, Knut Pettersen, Michael Kallaanvaara, Roland Hedlund, Gunnel Fred,
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: En svensk tv-film om fyllhundar, grisar och riktiga svin, byggd på en roman av Knut Petersen. Filmen tar sig friheten att skämta om ett av våra allvarligaste samhällsproblem, alkoholismen, och framför allt behandlingsmetoderna. Ett gäng mentalpatienter blir inlagda på ett hem men frågan är om det inte är vårdarna som behöver hjälp?

Fragglarna
Alt. titel: Fraggle Rock
Regissör: Jim Henson
Skådepelare: Svenska röster: Stefan Ljungqvist, Alf Nilsson, Ingemar Carlehed, Monica Forsberg, # Ulf Källvik, Bo Maniette, Christell Körner.
Länk
  År: 1983
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Barn-serie säsong 1 avsnitt 1-9 med de svenska rösterna. Fragglarna är ett slags muppdjur som pratar roligt och rör sig ännu roligare. Fragglarna har filmats vid flera tillfällen och dessa filmsnuttar sattes ihop till en tv-serie som dock inte visades på Discovery som den borde, utan som underhållning för barn på barnvänlig tv-tid.

Fru Marianne
Alt. titel:
Regissör: Carin Mannheimer
Skådepelare: Cecilia Frode, Per Morberg, Gerhard Hoberstorfer, Gunilla Nyroos, Loa Falkman.
Länk
  År: 2001
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk drama-serie på 4 delar. Fru Mariannes nollställda attityd till arbete leder ganska snart till problem. Marianne är en bortskämd ung stadsflicka, som gifter sig med bonden Börje. Hon har svårt att anpassa sig. Marianne och Börje känner egentligen inte varandra och är ganska olika. Så kommer Börjes bäste vän Pål. Och Marianne blir kär i honom istället.

Fröken alert
Alt. titel:
Regissör: Lars Widding, Åke Falck
Skådepelare: Ulla Stenius
Ingen länk
  År: 1965
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Kort-film på 4 min. Om hur det är att stå i ett kök och laga mat åt ett helt hushåll.

G - som i gemutredningen
Alt. titel:
Regissör: Jonas Frick
Skådepelare: Staffan Ling, Gunnel Fred, Mikael Ström.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Är en mycket galen komedi med Ivar (Staffan Ling) i huvudrollen. Och är stadstjänsteman och får i uppdrag av jävulen att klar göra gemutredningen.

Gammalt och nytt
Alt. titel:
Regissör: Per Dunsö, Ola Ström.
Skådepelare: Per Dunsö, Ola Ström, Andrée Gjörling Per Mårtensson.
Länk
  År: 1983
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: En svensk barnserie i 5 delar. Det är förståss Per och Ola som sjunger och skämtar och en massa barn också.i en affär vid julen.

Gangster serier
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: röst uppläsare
Ingen länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tecknad kort-film. Den handlar om fantasi och humor som blandas med personligt uttryck och presenteras som en kul idé bland. mycket nöje. I den oförutsägbara, humoristiska, hårda världen bland ekorrar och sporrar, hamstrar och skurkar.

Glasmästarna
Alt. titel:
Regissör: Jonas Frick
Skådepelare: Magnus Härenstam, Lars Amble, Staffan Ling, Lena Olin, Fredrik Ohlsson, Patricia Gehlin.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-films komedi på cirka 28 minuter. TV-format fullscreen 1:33. Under 80-talet kom det flera stycken svenska humor-filmer liknande den (Engelska komik-filmen Plankan). Den här filmen handlar om två riktigt klantiga glasmästare. Som spelas av Magnus Härenstam och Lars Amble.

Goda grannar
Alt. titel: Good neibours
Regissör: Hans Dahlin
Skådepelare: Anders Nyström, Helena Brodin, Peter Dalle, Niels Dybeck, Per Eggers, Lennart Jähkel, Maria af Malmborg, Meg Westergren, Per Morberg.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-serie i 48 delar. Jag saknar tyvärr avsnitten 3+4+15+16+23. Det var en serie som började 1987 om ett antal familjer i ett fallfärdigt höghus, om deras problem och om deras relationer till varandra. Och den ständigt skämtsamme tobakshandlaren Axel. Och förstås den lurige fastighetsskötaren Pierre. Helge och Iris som var ägarinnan av Iris Café, som fanns på bottenplanet av huset.

Goda människor
Alt. titel:
Regissör: Stefan Jarl
Skådepelare: Ernst Günther, Anders Granström, Viggo Lundberg, Johannes Fjällström, Leif Forstenberg, Johan Hald, Lena Hilbertsdotter, Paul Kirlay, Evy Lindström, Göte Lindström.
Länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk lång-film. Handlar om en liten by på Österlen i Skåne dit en pappa och hans son Viggo nyligen flyttat. En dag hittar pojken en skadad rovfågel som han tar hand om och genom denna händelse förändras hans liv. Viggo börjar skolka från skolan, dra sig undan kompisarna och tillbringa alltmer tid i skogen hos fågeln. Men det är också en berättelse om människans samband med naturen, om motviljan om att underkasta sig civilisationens tröja, mot att bli stor och vuxen.

Gränsen
Alt. titel: Grænsen
Regissör: Reza Parsa
Skådepelare: Sten Ljunggren, Nina Gunke, Susan Taslima, Nasin Khodadadi, Claes Ljungmark, Robin Milldoff, Kenneth Milldoff.
Länk
  År: 1995
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Dansk-svensk kortfilm: En utvisningshotad kvinna intar ett klassrum och hotar med att skjuta ihjäl läraren och barnen om hon inte får igenom sina krav. Vi veta att kvinnans asylansökan avslagits. Hon kräver att få tala med statsministern och vill genom media få vädja till svenska folket för att dottern ska få stanna.

Grötbögen
Alt. titel:
Regissör: Bengt Johansen, Stig Larsson.
Skådepelare: Torsten Flinck, Johan Rabeus, Lena Nyman,
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kortfilm på 56 min. Något sjuk men kul. Asker är alltid ute efter pengar och alla vet att han inte har några skrupler. Han anklagas för att ha snott en trisslott från den mentalt handikappade Musse. Samtidigt träffar han Claes Douglas på ett kafé. Han lovar Asker pengar om han gör en tjänst åt honom.

Gummi Tarzan
Alt. titel: Rubber Tarzan
Regissör: Søren Kragh-Jacobsen
Skådepelare: Alex Svanbjerg, Otto Brandenburg, Peter Schrøder, Susanne Heinrich, Jens Okking, Helle Ryslinge.
Länk
  År: 1981
Land: Danmark
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Dansk barn-film: Ivan, 8, har det inte lätt. I skolan mobbas han av sina kompisar. Han får ingen hjälp av sin lärare, som är en förstående mjukis, som ger efter för alla och som förresten själv tycker att Ivan är litet jobbig med sina lässvårigheter. Ivans mamma städar mest och Ivans pappa tycker att Tarzan, det är en riktig karl det.

Gästgivargården
Alt. titel: Gästgivargår'n
Regissör: Stefan Jarl
Skådepelare: Stefan Johansson, Lisa Forss, Viggo Lundberg, Jill Andersson, Ditte Lundberg.
Länk
  År: 2001
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär-film av Stefan Jarl på cirka 55 minuter. Filmen handlar om Gästgivargår'n. Och skildrar en restaurang vid Kinnekulles fot med anor från 1500-talet. Där driver krögaren Stefan Johansson ett gästgiveri baserat på traktens råvaror.

Hallo Baby
Alt. titel:
Regissör: Johan Bergenstråhle
Skådepelare: Marie-Louise de Geer, Björn Gustafson, Håkan Serner, Toivo Pawlo, Keve Hjelm, Anders Ek.
Länk
  År: 1976
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk långfilm: Handlar om en flickas uppväxt i en storstad. I filmens början är hon ett barn, i slutet har hon fött sitt eget barn. Flickan försöker att leva med i staden och hitta en egen roll. Filmen följer hennes växlande behov av auktoritet, självständighet och gemenskap. Så lyder regissörens lakoniska resumé. Till denna film kan följande fakta läggas att huvudpersonen Marie-Louise De Geer Bergenstråhle spelar sig själv.

Handbok för handlösa
Alt. titel:
Regissör: Peter Schildt
Skådepelare: Carl Einar Häckner, Anna Wallberg, Christina Herrström, Maria Ladfors.
Länk
  År: 1994
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Långfilms versionen på 117 min. Edda som förlorat sina föräldrar och sin ena hand skriver en dagbok om att ha en handprotes, om allt och om kärlek. Hon får bo med några släktingar som driver ett bageri. Hon blir kär i en kille som heter Hampus (Carl-Einar Häckner).

Hemligheten
Alt. titel: The Secret Friend
Regissör: Ralf Karlsson
Skådepelare: Carl-Gustaf Lindstedt, Susanna Björklund, Peter Öberg, Sif Ruud, Suzanne Reuter, Rolf Skoglund, Jan Waldekranz, Anna Godenius.
Länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Två barn träffar av en slump en man som bor på en soptipp. Valdemar besöker sin syster Greta på sjukhuset. Sedan tar han med henne ut på en promenad. Han drar henne i rullstol.Under tiden kommer Amanda hem till sin kompis Sam. Hans syster Sofia ska flytta, och de får hjälpa till med att bära ut kassar med skräp till en sopcontainer. Plötsligt saknar Sofia sina dagböcker. Jag tror att vi har kastat dem, säger Amanda. En sopbil har lastat på containern.

Henrietta
Alt. titel: Ska du också glömma
Regissör: Lars Lennart Forsberg
Skådepelare: Janne 'Loffe' Carlsson, Eva Kristin Tangen, Svante Grundberg, Claire Wikholm, Per Oscarsson.
Länk
  År: 1983
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk TV-film: "Henrietta ska du också glömma" var den tredje romanen av Stig "Slas" Claesson som blev film. Med Janne "Loffe" Carlsson som porrdirektör för porrshowen sexorama. De åker på en riktig kåtshow med fluktbögen och två halvtaskiga strippor. Han åker ut till en stuga i skogen. Där träffar han Gotthard, "konstnären" som vill måla av nakna fruntimmer. Där står hon, på ett ben den mysiga Henrietta som han väntat på hela sitt liv.

Himmel och pannkaka
Alt. titel:
Regissör: Ingmar Leijonborg
Skådepelare: Siv Ericks, Sven Lindberg, Ninna Lindström, Lars Söderdahl, Tomas von Brömsen
Länk
  År: 1977
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: En svensk TV-serie i fem avsnitt. Den handlar om tre ungar som far runt i ett polkagris färgat flygplan som de lånar i smyg. Sedan åker de på en massa äventyr en mycket trevlig serie från 70-talet.

Huset Silvercronas gåta
Alt. titel: Huset Silfvercronas gåta
Regissör: Gunila Ambjörnsson
Skådepelare: Stig Engström, Birgitta Sundberg, Per Dyme, Batte Sahlin, Meta Velander, Tomas Bolme, Helge Skoog.
Länk
  År: 1974
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-serie i 6 avsnitt. I slottet Silfvercrona bor gamla Tant Hedvig ensam med sin katt. När hon får besök av ungdomarna Lasse och Lisa visar hon dem motvilligt runt i det fallfärdiga slottet. Men ett av rummet förbjuder hon dem allvarligt att gå in i. Lockade av berättelser om en förlorad skatt kan ungdomarna inte låta bli att ge sig ut på en upptäcktsfärd.

Hälsoresan
Alt. titel:
Regissör: Lasse Åberg
Skådepelare: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Magnus Härenstam, Mats Bergman, Per Ragnar, Sten Ljunggren.
Länk
  År: 1999
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Sällskapsresan 5. En smal film av stor vikt. Efter skilsmässan från den vackra Fiona, har Stig-Helmer återvänt till Sverige och förvandlats till en riktig soffpotatis. Efter mycket tjat från mamma beger han sig till ett hälsohem för att göra någonting åt kalaskulan. Med på resan följer som alltid glade kompisen Ole.

Härlig är jorden
Alt. titel: World of Glory
Regissör: Roy Andersson
Skådepelare: Klas-Gösta Olsson, Lennart Björklund, Bernard Eiger, Anne Tubin, Lennart Björklund, Christer Christensen, Gun Fors.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film 14 min. En grupp herrar och damer står församlade runt en täckt lastbil. Nakna män, kvinnor och barn drivs in genom lastbilens bakdörr. Sedan denna bommats till tar en av herrarna en slang och kopplar den från avgasröret till lastbilens inre. Därefter kör lastbilen runt i cirklar på den öppna platsen. En medelålders man i förgrunden vänder sitt ansikte mot oss åskådare.

Höjdhopparn
Alt. titel:
Regissör: Lars Molin
Skådepelare: Asko Sarkola, Bertil Norström, Börje Ahlstedt, Tomas Norström, Sven Gunnar Björklund.
Länk
  År: 1981
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Lars Molins svarta komedi om en 35-årig förståndshandikappad byfåne kallad Pinnen som visar sig ha oanade höjdhoppartalanger. Karriären går spikrakt uppåt och det sker en hel del förändringar i Pinnens omgivning.

I död mans spår
Alt. titel: On a Dead man´s Trail
Regissör: Mats-Helge Olsson
Skådepelare: Carl-Gustaf Lindstedt, Tor Isedal.Carl-Axel Elfving, Sune Mangs.
Länk
  År: 1975
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: En svensk lingonwestern inspelad i de småländska skogarna. Handlar om den försupne revolvermannen Ben Walker som en dag får besök av en gammal kamrats dotter som behöver hans hjälp.

I morron e de lördag
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Östen Warnerbring, Lasse Samuelsson, Bengt-Arne Wallin, Monica Dominique, Tommy Körberg, Arne Domnerus, Ernie Englund.
Ingen länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Svensk tv- undrerhållning som riktar in sig på musikanten, programledaren och jazzkännaren Östen Warnerbring.

Ika i rutan
Alt. titel:
Regissör: Tomas Alfredson
Skådepelare: Ika Nord.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svenskt barnprogram på 12 avsnitt ca 7-10 min per del. Det är den ihopklippta video-versionen Ika i rutan 1 och Ika i rutan 2. Den livliga Ika Nord spelade teater och mimade nåt alldeles makalöst, hade mystiska danser för sig och hängde mycket med ett skelett som hette Åke, som hon bl.a skjutsade omkring i en gammal kundvagn.Musiken stod Lars Demian för.

Ingen kan älska som vi
Alt. titel: Första resan
Regissör: Staffan Hildebrand
Skådepelare: Izabella Scorupco, Håkan Lindberg, Stig Engström, Anki Lidén.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk ungdoms film. 17 åriga Annelie från storstaden åker till Jämtland för att träffa sin pappa som hon inte sett på 10 år. Väl där möter hon inte bara sin pappa, hon möter även kärleken. Han heter Jonny och kör epa-traktor.

Jacobs stege
Alt. titel:
Regissör: Jacob Dahlin
Skådepelare: Jacob Dahlin, Europe.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svenskt underhållnings program. 1 avsnitt. Med den fantastiska Jacob Dahlin. Det är från Trettondagsafton 1988.

Jag är med barn
Alt. titel: Vauvakuume
Regissör: Lasse Hallström
Skådepelare: Magnus Härenstam, Anki Lidén, Gösta Engström, Ulf Brunnberg, Stig Ossian Ericson, Lars Amble, Christer "Bonzo" Jonsson.
Länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Bosse jobbar på en annonsbyrå som copywriter (textförfattare). Helst skulle han dock vilja skriva en roman och tar därför ledigt en tid för att förverkliga sin dröm. Under denna tid träffar han gymnastiklärarinnan Lena och förälskar sig. Detta är ömsesidigt, och resultatet av den fria tiden från jobbet blir inte en bok utan ett barn.

Jagad i underjorden
Alt. titel: Grottmorden / The Forgotten Wells
Regissör: Mats Helge
Skådepelare: Camilla Lundén, Magnus Cederblad, Taggen Axelsson, Eva Anderson, Lars Lundgren, Lenita.
Länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk action-film: Om ett TV-team som ska undersöka mysteriet med en pojkes mystiska försvinnande i ett tunnelsystem av grottor, för 20 år sedan. Samtidigt rymmer en våldsam patient från ett närbeläget mentalsjukhus.

Jaktens själ
Alt. titel: Hunters soul
Regissör: Birgitta Svensson
Skådepelare: Jägarna som var med i filmen.
Ingen länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär film om jakt ca 55 minuter. Jägaren dödar, utan att tveka, det vackraste rådjur samtidigt som han hyser en sann och lidelsefull kärlek till djur och natur. För en stadsbo utan jakterfarenhet verkar det motsägelsefullt och obegripligt. Birgitta Svensson och fotografen Lars Lundgren följde jakten i en by i Dalarna och på baroniet Adelsnäs i östergötland hösten 1987, sökande efter jaktens själ.

Jokerfejs
Alt. titel: Härenstams blandning
Regissör: Peter Wester
Skådepelare: Magnus Härenstam, Anni-Frid Lyngstad, Peter Harryson, Bertil Bertilson. Elisaveta, Li-Wen.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svenska sketcher: Härenstam kommer till Arlandas långtidsparkering efter en resa. Han finner att hans navkapslar är borta. Han stjäl i sin tur från en annan, identisk bil. För att upptäcka att han tagit fel, och hans egen bil står en bit bort. Men en vakt ser det och han tvingas lämna tillbaka dessa. Och sen kommer ägaren då blir det ett jakla liv om navkapslarna.

Jordgubbs båten
Alt. titel:
Regissör: Bertil Danielsson
Skådepelare: Statister
Ingen länk
  År: 1967
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Svensk drama kort-film ca 20 min. Handlar om en. Nattlig båtresa med jordgubbar från Möja till Stockholm.

Julefergå
Alt. titel:
Regissör: Hans-Erik Saks
Skådepelare: Helge Førde, Jan Magne Førde, Jarle Førde, Silje Gripsrud, Egil Johansen.
Länk
  År: 1995
Land: Norge
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Norsk julkalender. Medverkande var jazzbandet The Brazz Brothers. Handlingen utspelar sig på en färja på Sunnmøre. På havets botten finns ett sjunket skepp med en skatt. Vraket har legat där i flera hundra år. Två personer lever dock kvar i en del av båten. Skumma typer stiger ombord på färjan i hopp om att finna skatten, en skatt som vaktas av spöken. Skådespelarna spelar flera av karaktärerna.

Jungfruresan
Alt. titel: The Maiden Voyage
Regissör: Reidar Jönsson
Skådepelare: Peter Andersson, Philip Zandén, Lars Väringer, Nils Moritz, Suzanne Reuter, Lena Raeder, Jonas Falk.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Fyra medelålders män, Leif, Lindqvist, Helmer och Burken, hyser en dröm om att kasta loss från vardagen och segla jorden runt och har därför inköpt ett segelbåtsskrov som de ska bygga på och inreda. De bor alla i samma villaområde, och familjerna umgås. Tanken är att deras hustrur ska segla med båten i olika etapper. Med på ett hörn i båtgänget är även Leifs bror, den 16-årige Staffan, som hunsas av sin storebror. Arbetet med båten är tidsödande och tänder många konflikter.

Justine och Juliette
Alt. titel: Knald eller fald
Regissör: Bert Torn
Skådepelare: Marie Forså, Anne Bie Warburg, Harry Reems, William Kisum, Poul Bundgaard, Kate Mundt, Brigitte Maier.
Länk
  År: 1975
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk-Dansk glad porris: Två föräldralösa flickor, Justine och Juliette, har just blivit utslängda av sin elaka faster på landet där de vuxit upp. De tvingas åka till storstaden för att försörja sig. Juliette utvecklar snabbt sina inneboende talanger. Hon börjar med att förföra chauffören som ger dem lift till staden. Justine betraktar det hela lätt förfärad från bilens baksäte. Juliette får arbete på en lyxbordell.

Kaninmannen
Alt. titel: The Rabbit Man
Regissör: Stig Larsson
Skådepelare: Börje Alhstedt,Leif Andrée,Stina Ekblad,Björn Gedda,Anita Ekström.
Länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk drama-film: Bengt Nääs jobbar som kriminalreporter. Hans senaste uppdrag är en reportageserie om våldtäkter på småflickor. Under arbetet får han se polisens "fantombild". På den man som brutalt våldtagit flera småflickor. Våldtäktsmannen har av Bengt döpts till Kaninmannen. Bengt tvingas konfrontera sig själv och sitt förflutna, då bilden starkt påminner om hans egen son.

Kaos är granne med Gud
Alt. titel:
Regissör: Björn Melander
Skådepelare: Lars-Erik Berenett, Percy Brandt, Lena Brogren, Reine Brynolfsson, Dan Sjögren.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk TV-pjäs som är skriven av Lars Norén. Den handlar om Helen som kommer hem på permission från sjukhuset. Tillsammans med henne kommer även de två sönerna, Frank och Ricky. Ricky är också endast hemma på permission fast från sinnessjukhuset efter att han har försökt ta livet av sig. Mötet mellan familjemedlemmarna fylls av ångest, aggression, kärlek och hat och det hela kulminerar när sonen Ricky avslöjar att han är homosexuell.

Karlavagnen
Alt. titel: Karlsvognen
Regissör: Birger Larsen
Skådepelare: Karen Molbaek Hansen, Morten Schaffalitzky, Sam Gylling, Tomas von Brömssen, Thomas Roos, Örjan Ramberg.
Länk
  År: 1992
Land: Danmark
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Dansk-Svensk spök-rysare: När faster Karla dör efterlämnar hon ett hus. Ett ödsligt hus som ligger i en liten by i Sverige. Hit flyttar 15-årige Stig med sin lillasyster Linda och ensamstående mamma. Huset och den lilla byn är konstiga på många sätt. Det dröjer inte länge förrän mystiska saker börjar hända.

Kaspar i Nudådalen
Alt. titel:
Regissör: Åsa Kalmér Maria Weisby, Åsa Kalmér Åsa Kalmér,
Skådepelare: Per Oscarsson, Axel Zuber, Leif Andrée, Johan Ulveson, Lena Nilsson, Shanti Roney, Liselotte Bramstång, Christine Floderer, Douglas Johansson.
Länk
  År: 2001
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk julkalender som gick julen 2001. Det är vinter och snart jul i Nudådalen, en by som är så liten, att den inte ens går att hitta på kartan. Här bor Kaspar och hans morfar, lanthandlaren Atom-Ragnar, den stöddige Åhman, som tror att han äger hela byn, och många fler. Och så bor Lisa i Nudådalen.

Katitzi
Alt. titel:
Regissör: Ulf Andrée
Skådepelare: Sema Sari, Janne 'Loffe' Carlsson, Kjell Bergqvist, Monica Zetterlund, Christina Schollin, Stig Ossian Ericson.
Länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-serie 6 avsnitt: Zigenarflickan Katitzi är åtta år och bor på ett barnhem. En dag kommer oförmodat hennes far och hämtar hem henne till familjen, som består av tre äldre syskon och faderns nya fru, "tanten". Familjen försörjer sig på ett litet kringresande tivoli. Så småningom inrättar sig Katitzi i familjen och i sin nya roll som zigenare. Hon vill gärna gå i skolan, men vägras detta av skolans rektor. Familjen blir oupphörligt bortkörd och tvingas flytta.

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö
Alt. titel:
Regissör: Martin Asphaug
Skådepelare: Anton Lundqvist, Johan H:son Kjellgren, Jonas Karlsson, Helena af Sandeberg, Anders Ahlbom.
Länk
  År: 2005
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk film baserad på Håkan Nessers ungdomsskildring med samma namn på boken som utkom 1998. Handlingen utspelar sig en sommar i början av 60-talet. Fjortonårige Erik och skolkamraten Edmund tillbringar sommarlovet under uppsikt av Eriks äldre bror Henry på familjens sommarställe Genesaret. Det som verkar bli en riktig höjdarsommar blir inte riktigt så. Något ofrånkomligt närmar sig det fruktansvärda som kom att hända?

Korpen Flyger
Alt. titel: Hrafninn Flygur
Regissör: Hrafn Gunnlaugsson
Skådepelare: Hegi Skulason, Jakob Thor Einarsson, Edda Björgvinsdottir.
Länk
  År: 1984
Land: Island, Sverige.
Format: DVD

Kommentar: Ett otroligt välgjort vikinga drama. Filmen inleds på Irland. En lycklig familj är ute i det gröna när ett gäng råbarkade vikingar dyker upp. Föräldrarna dödas, dotterna kidnappas och sonen skall dödas. Han är ung nog att ha sett för mycket. Men hans tilltänkta baneman faller till föga och låter honom löpa. 20-år senare ångrar han sig garanterat. 20 år senare tar filmen upp tråden igen. En båt anlägger en karg svart lavastrand på Island. Av lastas slavar, och en tyst främling. Främlingen har fråga om Thord och Erik, och han säger sig ha ett ärende till Thord.

Korpens Skugga
Alt. titel: I skugga Hrafnsins
Regissör: Hrafn Gunnlaugsson
Skådepelare: Reine Brynolfsson, Sune Mangs, Tinna Gunnlaugsdottir, Helgi Skulason, Johann Neumann
Länk
  År: 1988
Land: Island, Sverige.
Format: DVD

Kommentar: Ett fantastiskt vikinga drama. När Trausti återvänder till Island blir han genast indragen i en familjefejd över en strandad val. Hans mor, som är familjeöverhuvudet, blir dödligt sårad och Grim dödar Erikur - den andre klanens ledare. Isold, dotter till Erikur, tar då över faderns roll i klanen. Trausti och Isold är attraherade av varandra, men Isold är bortlovad till Hjoerleifur - son till Islands mäktige ärkebiskop. Men Isold har en plan...

Kristoffers hus
Alt. titel: Mörkrum
Regissör: Lars Lennart Forsberg
Skådepelare: Thommy Berggren, Agneta Eckemyr, Mimi Pollak, Gunnel Broström, Börje Ahlstedt, Birgitta Andersson, Stig Ossian Ericson, Per Oscarsson, Mona Seilitz, Anders Swegen, Görel Crona.
Länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Fotografen Kristoffer får ett underligt uppdrag - han ska fotografera något mystiskt i en främmande våning. Trots en stark tvekan går han dit, får nycklar och låser upp dörren och vad han hittar upprör honom. Det som sedan händer förändrar hans eget och också andra människors liv.

Kronvittnet
Alt. titel:
Regissör: Jon Lindström
Skådepelare: Gösta Ekman, Stefan Sauk, Marika Lagercratz, Jessica Zandén, Janne "Loffe" Carlsson.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk drama thriller. Medan Leonie är bortrest tillbringar hennes man Thomas kvällarna med den unga Jenny. En dag försvinner Jenny och allt pekar på att det ät Thomas som bragt henne om livet.

Kryzz
Alt. titel: Musik krysset
Regissör: Arne Hegerfors
Skådepelare: Arne Hegerfors, Sven Melander, Björn Skifs,Lennie Norman, Claes af Geijerstam, Bengt Palmers.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: svenskt nöjesprogram: Från 1991 1-10 delar. Från 1992 1-6 delar. Och lösningen till alla program, som hette Kryzzbitar . Kryzz hade premiär den 10 januari 1987 och sändes fram till mitten av 1990-talet. Programledare var Arne Hegerfors som hade en bisittare till sin hjälp. Vanligast förekommande bisittare var Björn Skifs och Sven Melander. Programmet var en sorts korsordsprogram där musikvideor och filmklipp skulle ge tv-tittarena ledtrådar för att de skulle kunna lösa krysset. Signaturmelodin till programmet var Equinoxe V av Jean Michel Jarre.

Kråkguldet
Alt. titel: Das Gold am Krähenberg
Regissör: Leif Krantz, Olle Mattson.
Skådepelare: Staffan Hallerstam, Tommy Johnson, stefan Feierbach, Åke Grömberg, Gun Arvidsson.
Länk
  År: 1969
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk TV-serie i 6 avsnitt. Del 1.Farligt område, Del 2. Huvet på ett fat, Del.3 Ingen dager synes än, Del. 4 Jägare och villebråd, Del. 5 Dags för Herodes, Del. 6 Skarp-Eriks skatt. Så heter dessa delar. Granhyttan brukade ha rika gruvor. En dag kommer två suspekta filurer, Signe och Orvar till det lilla samhället och slår sig ner i en barack. Ingen vet vad de sysslar med där i baracken, men konstiga saker börjar ske i Granhyttan. En dag finner den unge Staffan en skinande sten nere i gruvorna.

Kulla Gulla
Alt. titel: Kulla - Gulla
Regissör: Gustav Wiklund
Skådepelare: Lisa Jarenskog, Jan Malmsjö, Margareth Weivers, Eva Edwall, Monica Zetterlund, Jarl Borssén.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-serie 12 delar. Efter Martha Sandwall-Bergströms böcker. Den föräldralösa Kull-Gulla kommer som hjälpehjon till Kullatorpet. När modern i huset dör får Gulla ta hand om hemmet. Samtidigt tjänar hon dagsverken på Häje herrgård. Patronen på Häje upptäcker märkliga likheter mellan Kulla-Gulla och hans egen försvunna dotter.

Kullamannen
Alt. titel:
Regissör: Leif Krantz
Skådepelare: Olle Myrberg, Staffan Hallerstam, Emy Storm, Maria Lindberg, Håkan Waldebrandt.
Länk
  År: 1967
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk serie i 7 avsnitt. Del.1 Föräldra fritt, Del.2 Victoria med "c", Del.3 Möte med svin, Del.4 De underliga psalmerna, Del.5 Vi går under jorden, Del.6 kastrup 57, Del.7 Två vita två blå. Några barn som bor på gården Himmelstorp på Kullaberg blir indragna i en dramatisk spionhärva.

Kuta och kör
Alt. titel:
Regissör: Johan Segerstedt
Skådepelare: Björn Gustafson, Mona Seilitz, Ulf Brunnberg, Sune Mangs, Stig Grybe, Suzanne Ernrup, Dan Ekborg.
Ingen länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-pjäs: Kuta och kör räknas till en av de allra roligaste farser som skrivits i modern tid. Handlar om taxichauffören John Smith som lever ett hemligt dubbelliv och är gift med två fruar samtidigt. En dag råkar John ut för en olycka och när polisen upptäcker att han är skriven på två olika adresser börjar problemen hopa sig. John och Stanley hamnar i en härva av lögner.

Kvalster
Alt. titel:
Regissör: Lisa Ohlin
Skådepelare: Ann Petrén, Lars-Erik Berenett, Anna Ulrika Ericsson, Ingmar Virta, Joel Lundgren, Malin Morgan, Felix Lundgren, Tehilla Blad, Dominik Henzel, Rikard Wolff.
Länk
  År: 2005
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk miniserie i fyra avsnitt. Monika är hemmafru, sedan 28 år gift med Reine och mamma till fyra barn. Familjen och hemmet är Monikas liv. Allt förändras den dag Reine krisar och flyttar hemifrån, till en annan kvinna. Nettan, grannen ovanpå, är Monikas absoluta motsats. Hon försörjer sig som strippa och är ensamstående mor till Isabelle. När Nettans mamma dör i en hjärtinfarkt står hon plötsligt utan barnvakt och följden blir att hon får sparken från strippklubben. Monika och Nettan gör gemensam sak och bildar en städfirma.

Kvinnorna på taket
Alt. titel: The Women on the Roof
Regissör: Carl Gustaf Nykvist
Skådepelare: Helena Bergström, Amanda Ooms, Stellan Skarsgård, Stig Ossian Ericson, Leif Andrée, Percy Brandt, Ulla Sallert.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Den unga Linnea flyttar till Stockholm och får jobb i en fotobutik där hon träffar fotografen Anna. De två inleder ett förhållande, men situationen blir ohållbar när Annas pojkvän återvänder. Linnea och väninnan Gerda gör en utflykt med två yngre män, Holger och Oskar.

Limpan
Alt. titel:
Regissör: Staffan Roos
Skådepelare: Allan Edwall, Anna Godenius, Börje Ahlstedt, Keve Hjelm, Niels Dybeck, Anders Linder, Suzanne Ernrup, Hans Bredefeldt, Michael Kallaanvaara, Jonna Arb.
Länk
  År: 1983
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk långfilm. Limpan vandrar mellan alkoholistanstalten Liljan och friheten. När han får löfte om ett arbete släpps han inte ut och rymmer från anstalten. Det går inte bra för honom och han ger sig tillbaka till Liljan men släpps inte in.

Linus eller Tegelhusets hemlighet
Alt. titel: Snorvalpen
Regissör: Vilgot Sjöman
Skådepelare: Harald Hamrell, Sven Wolter, Harriet Andersson, Ernst Gunter, Christina Schollin. Pernilla August, Lasse Pöysti-
Länk
  År: 1979
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Tyvärr fattas det 12 minuter på slutet. Linus är 16 år. Han arbetar hos en antikhandlare. och drömmer om att bli poet. En dag tar hans pappa med honom till en väns ställe. Han bor i ett stort hus tillsammans med andra människor. Bland dem finns en ambassadör och hennes dotter.

Listan
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Annika Jankell
Ingen länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svenskt musik-program. Har bara video-klipp på ca 50 min. En ungdomsprofil från 80-talet var Annika Jankell. Listan hette programmet och så hade man en studio med scen där folk stod och minglade och programledarna skämtade och stojade med sig själva och artisterna mellan videorna. Annika Jankell sände listan själv 1988-90, då hon bara visade videor.

Liv i luckan
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Staffan Ling, Bengt Andersson, Bert-Åke Varg, Sissela Kyle, Maria Johansson, Ingrid Wallin, Göran Thorell.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: JULKALENDER: från 1988. Liv i luckan med julkalender är inspelad från Umeå-TV. Där man lät barn i åldrarna 10-17 år stå för manus. I varje avsnitt fanns tre skrivna berättelser. Staffan Ling var programpresentatör och skötte luck öppningen.

Livet är stenkul
Alt. titel: Life's Just Great
Regissör: Jan Halldoff
Skådepelare: Keve Hjelm, Lena T Hansson, Bengt Ekerot, Inger Taube, Maj Nielsen.
Länk
  År: 1967
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Handlingen utspelas under fyra dagar i maj 1968. Roland, en mäklare på väg mot de fyrtio, hänger på sitt stamcafé (Operabaren) i sällskap med sin 6-årige son Leif. Han är skild från Britt men har hand om pojken med jämna mellanrum utan att egentligen intressera sig för honom.

Lyckohjulet
Alt. titel: Eller var ska jag hänga min hatt i natt?
Regissör:
Skådepelare: Östen Warnerbring, Cornelis Wreeswijk, Ernst-Hugo Järegård
Länk
  År: 1971
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Lyckohjulet var för övrigt den allra sista showen som spelades på Hamburger Börs innan krogen stängdes. Showen innehöll ett antal sketcher, monologer och sångnummer som slumpades fram genom att artisterna snurrade på ett lyckohjul som fanns på scenen. Showen spelades även in för TV och sändes första gången 1971. Den har visats i repris vid flera tillfällen.

Lyftet
Alt. titel: The score
Regissör: Christer Dahl, Anders Lönnbro
Skådepelare: Sten Ljunggren, Anders Lönnbro, Lasse Strömstedt, Bodil Mårtensson.
Länk
  År: 1978
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Kenneth Ahl. Lyftet är filmatiseringen av den humoristiska och samhällskritiska boken om Kenneth som åker jojo in och ut på Hall och andra anstalter. Han är totalt nedpundad och ser i sin enfald ned på hederliga knegare. Ute i det fria har Kenneth bara två val. Antingen leva hederligt vilket han har lovat sin övervakare. Misslyckas han är det kåken som gäller. Andra valet är att lyckas med "lyftet", det som i ett slag förvandlar en från småhandlare till storfräsare. Det är något som alla i Kenneths kompiskrets drömmer om. Det förblir för det mesta just en dröm.

Länge leve Lennart
Alt. titel:
Regissör: Lisa Siwe
Skådepelare: Jacob Nordenson, Kajs Ernst, Tom Ljungman, Axel Harge.
Länk
  År: 2005
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kortfilm på 29 min. På ytan verkar Lennart vara som vilken Svensson som helst i en modern tid. Villa, fru och barn. Men när en barndomsvän kommer till stan tvingas förtryckta känslor upp till ytan. Har Lennart levt ett liv baserat på en lögn?

Lönsboda Fox
Alt. titel:
Regissör: Charlotte Eliasson
Skådepelare: Samantha Fox,Diana Ledin, Thomas Knutsson, Joakim Gustafsson, Jonna Rask.
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: En dokumentärfilm på 25 min. Om Samantha Fox uppträdande i Junesco Rock Palace i Lönsboda den 19 april 2002 och det efterspel som följde. Under konserten blev Sam Fox sexuellt ofredad av en okänd man. För att freda sig, slog Sam Fox en man i publiken med sin mikrofon. Mannen som fick motta slagen anser att hon slog till fel person. Mannen blev så skadad i huvudet att det började blöda och han fick sy sju stygn. Detta föranledde honom att anmäla Sam Fox för misshandel.

Mackan
Alt. titel:
Regissör: Birgitta Svensson
Skådepelare: Maria Andersson, Kåre Mölder, Franciska von Koch, Hans Jonsson, Tomas Norström, Camilla Floyd, Ulla Blomstrand, Willie Andréason, Fillie Lyckow, Pia Stagg.
Länk
  År: 1977
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Mackan är 14 år och flyttar till en småstad på 60-talet. Hon träffar Kenneth, stans häftigaste kille. Han vill mest ha en snygg tjej bredvid sig i bilen - till att börja med. Men när tycke uppstår kommer problemen.

Malou möter Sven Wolter
Alt. titel:
Regissör: Malou von Sivers
Skådepelare: Sven Wolter.
Ingen länk
  År: 2002
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Intervju med Sven Wolter om hans skådespelar talang och liv som sveriges sexigaste man på 80-talet.

Mannen som blev miljonär
Alt. titel: To Be a Millionaire
Regissör: Mats Aréhn
Skådepelare: Eddie Axberg, Gösta Ekman, Brasse Brännström, Björn Gustafson, Allan Edwall
Länk
  År: 1980
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Terroristen Fors grips direkt efter ett attentat mot ett OPEC-möte. Strax efteråt kidnappas stadsministerns dotter av två män som kräver att Fors ska friges och att han ska flygfas till Albanien. SÄPO-agenten Jan Olsson får hand om fallet. En belöning på 100.000 kronor erbjuds till den som kan ge sådana tips att de bortförda kommer tillrätta. Som medhjälpare har de båda kidnapparna en porrbrud, Anne-Marie. Ute i en "övergiven" villa håller sig de fem gömda. Men för Anne-Marie hägrar belöningen och hon ringer till polisen, som dock inte följer upp tipset.

Mimmi
Alt. titel:
Regissör: Catti Edfeldt
Skådepelare: Maria von Euler, Cecilia Nilsson, Magnus Nilsson, Per Eggers, Gösta Engström, Calle Torén.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-serie på 6 avsnitt. Hela serien spelades delvis in i Trosa, på det som är nuvarande fritids nära Vitalisskolan. Följande delar heter. 1. Ett steg fram och två tillbaka. 2.Hipp hipp hurrá. 3. God jul lilla gris. 4. Henrys bröd magens död. 5. Apor tigrar och pingviner. 6. Monstret i skåpet. Cirka 30 minuter per avsnitt.

Min hemlighet
Alt. titel: Secret
Regissör: Nahid Persson
Skådepelare: Sara Abdi, Ida Hallqvist, Bita Nassinghazi.
Ingen länk
  År: 1998
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär på 37 min. Handlar om sexualitet och abort bland unga invandrarflickor, framträder Fadime (som blev utsatt för hedersmord av sin far 2002) öppet och berättar om sin situation och de hot hon utsätts för. Hur tror du man kan hjälpa dessa unga kvinnor och har din film påverkat situationen för dem på något sätt?

Min vän Percys magiska gymnastikskor
Alt. titel:
Regissör: Martin Asphaug
Skådepelare: Camaron Silverek, Tobias Andersson, Gustaf Skarsgård, Pia Oscarsson, Tomas Norström, Anders Nyström, Inga Sarri.
Länk
  År: 1994
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-serie på 4 avsnitt och cirka 30 min per del. Ulf är nio år och åker hellre lådbil och smyger på badande tanter än går i skolan. Men så kommer en ny kille till klassen, Percy. Han har ett par skor som gör att man klarar sig i alla lägen och blir så tuff som Ulf drömmer om att vara. Till slut lyckas han byta till sig skorna.

Mina drömmars stad
Alt. titel: Mine drømmers by
Regissör: Ingvar Skogsberg
Skådepelare: Eddie Axberg, Britt-Louise Tillbom, Frej Lindqvist, Mona Seilitz, Christer "Bonzo" Jonsson.
Länk
  År: 1976
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Stockholm 1860-1880. Den föräldralöse Henning kommer till Stockholm vid 15 års ålder för att söka arbete. Men arbetslöshet, strejker och hungersnöd drar fram i klasskampens Sverige. Han blir bekant med Lotten som han gifter sig med och flyttar till ett hus på Åsöberget, som de delar med hans gode vän Tummen och hans fru. Familjerna kämpar hårt för sin tillvaro och fattigdomen präglar deras liv.

Miraklet i Valby
Alt. titel: Fanget i tiden
Regissör: Åke Sandgren
Skådepelare: Lina Englund, Troels Asmussen, Jakob Katz, Ingvar Hirdwall, Kjeld Nørgaard, Mona Seilitz.
Länk
  År: 1989
Land: Danmark / Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Dansk-Svensk ungdoms-film: Sven är en dansk pojke i de nedre tonåren. Han bor i Valby, och går på konfirmationsundervisning i dess medeltidskyrka. Föräldrarna är skilda. Fadern är sjöman, modern ligger på sjukhus för en blindtarmsoperation och Sven är tvungen att ta hand om lillasyrran Hanna. Han är en intensivt intresserad radioamatör, med en anläggning installerad i en gammal husvagn.

Moltas Swingsters
Alt. titel:
Regissör: Filippa Pierrou
Skådepelare: Per Oscarsson, Sten Ljunggren, Karin Sandahl, Linus Torstensson,Kelly Tainton.
Länk
  År: 2000
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-film ca 26 min. Den gamle jazzmusikern Moltas Bolinder reser tillbaka till platsen för sin ungdomskärlek. Där skall han vänta in "All Stars Swingsters", jazzbandet han spelade med som ung. En ung man, Sylvester Salamander revolterar mot sin omgivning genom att välta kor och är därför jagad av polisen. Han gömmer sig i Moltas husvagn och blir på så sätt indragen i historien.

mr big
Alt. titel:
Regissör: Ralf Karlsson
Skådepelare: Dominik Henzel, Irma schultz, Camilla Malmqvist, Lennart R Svensson, Johan Rheborg.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: En svensk kort-film på 55 min från LO om jobbet,kompisarna och drömarna. Handlar om några ungdomar som jobbar på en hamburgerrasturang (mr big). Och en massa bra 80-tals musik som Tina Turner. Ja så kan det vara i arbetslivet hårt och tufft.

Mulliga Vitaminer
Alt. titel:
Regissör: Thomas Ryberger
Skådepelare: Ulf Brunnberg, Stefan Ljungkvist, Sharon Dyall, Birgitta Andersson, Mi Pettersson.
Ingen länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk revy på 1.55 min. Och en överraskade Birgitta Andersson som komiker i revyn Mulliga Vitaminer. Med bland andra Ulf Brunnberg och Tripple & Touch blev en långkörare och spelades på Stora Teatern i Stockholm, Lorensbergsteatern i Göteborg och slutligen på Nöjesteatern i Malmö. Vart särskilt uppmärksammad I Göteborg.

Måndagarna med Fanny
Alt. titel:
Regissör: Lars Lennart Forsberg
Skådepelare: Tommy Johnson, Ingvar Kjellson, Maria Selbing, Allan Edwall. Ernst Gunter.
Länk
  År: 1977
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Mycket romantiskt dama. I samband med att Robert besöker sin sjuke far varje måndag, möter han Fanny som är sjukvårdsbiträde. Hon blir hans ljuspunkt. Fast hon nöjer sig inte med endast måndagsmöten efter ett tag. Men han är gift.

Mäklarna
Alt. titel:
Regissör: Ulf Malmros
Skådepelare: Kjell Bergqvist, cecilia Frode, Hassan Brijany, Lena T Hansson, Sten Ljunggren, Lotta Tejle.
Länk
  År: 2006
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk serie i 12 avsnitt. Kaj (Kjell Bergqvist) är en riktig slashas. Han ljuger, bedrar och lyckas över huvud taget inte med så mycket i sitt liv. Som tur är har han en fast anställning som mäklare och en fru som i värsta fall kan försörja honom. En dag tar allt detta slut. Han får kicken från jobbet och blir efter ett sista sexuellt snedsteg utkastad hemifrån av sin fru Maggan (Lotta Tejle).

Nationalmonumentet
Alt. titel:
Regissör: Bernt Callenbo
Skådepelare: Börje Ahlstedt, Lena Nyman, Margaretha Krook, Ernst-Hugo Järegård, Gunnar Björnstrand, Carl Billquist, Urban Sahlin, Börje Mellvig, Gösta Prüzelius, Gunnar 'Knas' Lindkvist.
Länk
  År: 1977
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnens Television. Skulptören Erik Some får i uppdrag att utföra ett nationalmonument. Hans förslag blir inte accepterat men det sätter igång både politiska och lättsinniga förvecklingar. Komedin som utspelas i 20-talsmiljö kan ses som en känga åt såväl riksdagsmän och bankirer som konstdebattörer.

Naturens hämnd
Alt. titel: Förgiftningen
Regissör: Stefan Jarl
Skådepelare: Nils Nilsson, Bengt Samuelsson, Peter Samuelsson, Gun Persson, Kjell-Åke Persson,
Länk
  År: 1983
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär film om sambandet mellan natur och människa. Om den svåra naturuppfattningen som tar sig uttryck i människans tro att vi äger naturen. Stefan Jarl gav sig ut på en resa genom Sverige.Och fann att vårt land har förvandlats till ett förgiftat land med en oro för vad människan håller på att ställa till med.

Noice
Alt. titel:
Regissör: Lars Bermann
Skådepelare: Hasse Carlsson, Freddie Hansson, Peo Thyrén, Robert Klasén.
Ingen länk
  År: 1981
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk konsert från Studio-rock 1981. Ett 33 minuters live uppträdande med gruppen Noise. De spelar följande låtar. 1. 1987. 2. Videoliv. 3. Metropol. 4. Dolce vita. 5. Vi rymmer bara du och jag. 6. Rosaljus. 7. Romans för timmen. 8 En kväll i tunnelbanan. 9. I natt E hela staden vår. 10. Ut i natten. 11. Bang en boomerang.

Nordexpressen
Alt. titel:
Regissör: Mats Helge Olsson
Skådepelare: Robert Aschberg, Gert Fylking, Elisabeth Granneman, Johan Widerberg, Lennart Jähkel, Hasse Aro, Thorsten Flinck.
Länk
  År: 1992
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-film: Robert Aschberg spelar actionhjälte som räddar världen från skumma skurkar.

Nya drömplanket
Alt. titel:
Regissör: Per Dunsö och Ola Ström
Skådepelare: Per Dunsö, Ola Ström, Andrée Gjörling Per Mårtensson.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svenskt barn-serie i 5 delar. Det är den sista av denna serie. Den fjärde sesongen. Ola och Per sitter i soptunnorna och visar sketcher och sjunger och en massa barn förståss.

Nyfiken blå
Alt. titel:
Regissör: Vilgot Sjöman
Skådepelare: Lena Nyman, Börje Ahlstedt, Vilgot Sjöman, Marie Göranzon, Maj Hultén,
Länk
  År: 1968
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Jag är nyfiken blå - en film i blått. Liknar filmen "Jag är nyfiken - gul" men med andra scener och ett lite annorlunda politiskt fokus, som här riktar in sig på personliga relationer, religion, fångvården och givetvis XXX.

Nyfiken gul
Alt. titel:
Regissör: Vilgot Sjöman
Skådepelare: Lena Nyman, Börje Ahlstedt, Vilgot Sjöman, Marie Göranzon, Bertil Norström, Anders Ek.
Länk
  År: 1967
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Jag är nyfiken gul - en film i gult. Regissören Vilgot Sjöman, 42 år, och teatereleven Lena Nyman, 22, har beslutat att göra ett kalejdoskop av det samtida sv- enska samhället. Parallellt med arbetet har de inlett ett förhållande. Tillsammans med vännerna Magnus och Ulla och utrustad med bandspelare börjar Lena ställa obekväma frågor till folk i olika yrken och miljöer om deras syn på klassam- hället, löneklyftorna, kvinnans ställning och möjligheterna till en eventuell demokratisering.

Någonting har hänt
Alt. titel: Whatś happened
Regissör: Roy Andersson
Skådepelare: Klas Gösta Olsson, Lennart Björklund, Erik Hönig, Sigrid Mossberg, Sandy Mansson, Anne Tubin.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på cirka 24 minuter. Producerad film från landstinget. Filmen handlar om att AIDS sprider sig över världen. I Sverige försöker några forskare ta reda på vad som egentligen hänt, och varför.

Nöjesmassakern
Alt. titel:
Regissör: Per Berglund
Skådepelare: Sven Melander, Jon Skolmen, Gösta Engström, Åke Cato.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svenskt underhållnings-program på 10 avsnitt. Som bestod av sketcher. Samt gäster som kom till programmet varje vecka med musikinslag och sångframträdanden. Med artister: som (Björn Skifs, Pernilla Wahlgren, Sandra och Cretu mm). Vem minns inte; Steve Me´ Lloyden. Och trollet Rulle samt Olle och Hälge (”Tänk på pocenten, Hälge!”), Rattmuffen (”Krama varandra i trafiken nu!”), bagarna Preben & Preben (”Bara en lilling”) och Werner & Werner (”Det går precis lika bra med selleri”).

Oj då en till
Alt. titel: One For the Pot
Regissör: Ray Cooney & Tony Hilton
Skådepelare: Björn Gustafson, Ulf Brunnberg, Meg Westergren, Kent Andersson, Suzanne Ernrup, Stig Grybe.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: TV-TEATER: Handlar om Billy som är på väg att bli arvtagare till en miljonär under förutsättning att han är den enda nu levande arvingen. Komplikationer uppstår ganska snart när det visar sig att Billy har tre tvillingbröder som också är ute efter arvet.

Ola och Julia
Alt. titel: Ola and Julia
Regissör: Jan Halldoff
Skådepelare: Monica Ekman, Ola Håkansson, Claes af Geijerstam, Lars Lind, Lasse Åberg,
Länk
  År: 1967
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Ola turnerar med sitt mycket populära popband runt i Sverige. Vart de än spelar möts de av tjutande och överlyckliga fans. Julia är skådespelerska och också ute på turné. Hennes teatergrupp turnerar med en uppsättning av Samuel Becketts pessimistiska pjäs "Slutspel" och hennes publik är en helt annan än den som popidolerna möter.

Om kärlek
Alt. titel: En film om kärlek
Regissör: Mats Arehn
Skådepelare: Sven Wollter, Pia Green, Sverre Anker Ousdal, Lena-Pia Bernhardsson, Linn Stokke, Kalle Wollter, Maria Koblanck, Gunnel Fred.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Peter, som spelas av Sven Wollter, träffar och blir kär i en kvinna, Helen, på sin dotters avslutning i kyrkan. När hon reser till Mallorca så följer han efter i ett desperat försök att få träffa henne igen. Om bara nu hon inte hade varit gift och haft sin make med sig...

On the loose
Alt. titel:
Regissör: Staffan Hildebrand
Skådepelare: Tomas Fryk, Jerry Wiliams, Carina Lindström, Joey Tempest, Ian Haglund, John Levén, John Norum, Gunnar Michaeli.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-film ca 32 min. Filmen skildrar Peter i arbetsliv, kärlek och drömmar. Peter arbetar som svetsare på en industri. Han trivs inte riktigt på sitt arbete och drömmer om att arbeta på en oljeplattform. Han råkar också oavsiktligt skada en arbetskamrat, Frasse (skyddsombud), genom att komma åt honom med svetslågan. Till staden anländer rockgruppen "Europe" vars sångare Joey känner Peters flickvän Nina. Peter uppfattar Joey som ett hot, dricker sig full på en konsert, kommer i handgemäng med några vakter.

Ormens väg på hälleberget
Alt. titel: Slangens vej
Regissör: Bo Widerberg
Skådepelare: Stellan Skarsgård, Stina Ekblad, Reine Brynolfsson, Johan Widerberg, Ernst Günther, Tomas von Brömssen, Pernilla August, Nils Brandt, Pernilla Wahlgren.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Widerbergfilm efter Torgny Lindgrens nattsvarta roman om 1800-talets fattigsverige. Berättelsen om den fattiga änkan Tea, som tvingas betala sitt arrende med sin kropp, är en skildring av det totala fysiska och psykiska förtrycket.

Oxen
Alt. titel: Oksen
Regissör: Sven Nykvist
Skådepelare: Stellan Skarsgård, Max von Sydow, Ewa Fröling, Björn Gustafson, Erland Josephson, Liv Ullmann, Björn Granath.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: Okänt
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk drama-film: I desperation av svält tar slaktar Helge Roos sin husbondes oxe. Ingen misstänker något förrän köttet är uppätet och Helge skall sälja skinnet på marknaden. Han tar skogsvägarna för att inte bli sedd, men tvingas stanna efter halva vägen på en enslig gård och arbeta lite för att få mat och vatten innan han ska bege sig vidare. Gårdens ägarinna, en gammal gumma, håller dock honom kvar så att han kan läsa ett brev hon fått.

Pappa Jansson
Alt. titel: Father Jansson
Regissör: Molly Hartleb
Skådepelare: Claes Malmberg, Hanna Gunnedal, Lena Carlsson, Gustav Levin, Tom Ljungman.
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film ca 27 min. I vanlig ordning åker hela familjen Jansson ut till sommarstugan över helgen. Vad dom inte vet är att det kommer något som ställer familjerelationerna på sin spets. Pappa Jansson är en komedi om vad som händer när pappa Jansson tvingas inse att hans tonårsdotter tar klivet in i vuxenvärlden och gör sina egna val.

Pappas pojkar
Alt. titel: Fatherś boys
Regissör:
Skådepelare: Brasse Brännström, Magnus Härenstam, Carl-Gustaf Lindstedt.
Länk
  År: 1973
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-serie i 4 delar. En mycket kul komedi serie med de tre mycket kända skådisarna.

Pigen med de grønne øjne
Alt. titel: Flickan med de gröna ögonen
Regissör: Helge Sten-Knudsen
Skådepelare: Ole Lemmeke, Jonas Lind, Mille Lehfeldt, Steen Stig Lommer.
Länk
  År: 1995
Land: Danmark
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Dansk novell-film på cirka 53 minuter. Daniel är journalist och arbetar på en tidning. Han åker på semester över sommaren och träffar sin livs största kärlek för första gången i hans liv. Marianne alltså flickan med de gröna ögonen.

Plankare
Alt. titel:
Regissör: Stephan Yüceyatak
Skådepelare: Folk vid tunnelbanan.
Länk
  År: 2005
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-films dokumentär på cirka 15 minuter. Tv-format fullscreen 1:33. Är det okej att hoppa över tunnelbanespärren utan att betala? En moralisk betraktelse, men inte helt utan humor.

Polare
Alt. titel:
Regissör: Jan Halldoff
Skådepelare: Anki Lidén, Göran Stangertz, Anne Nord, Ted Åström, Thomas Hellberg, Christer "Bonzo" Jonsson, Kisa Magusson.
Länk
  År: 1976
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Kent, Lasse, Olle och Sven är alla runt 25 år och har varit kompisar sen de var små. På en restaurang möter de två unga kvinnor, en av dem, Lena, blir gravid. Vem är pappan? Absolut inte Kent, men de andra övertalar honom till att acceptera faderskapet.

Polisen och domarmordet
Alt. titel:
Regissör: Arne Lifmark
Skådepelare: Per Oscarsson, Stefan Ljungqvist, Alf Nilsson, Evert Lindkvist, Carl-Einar Häckner.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kriminal serie på 4 delar. Vid tingsrätten i Strömstad har en 20-årig yngling, Stig Lyte, dömts till fängelse för rattfylleri. I besvikelsen över domen utslungar han hotelser mot domaren, lagman Ambjörn Kvintus. Denne har 30 års erfarenhet och hundratals liknande hotelser bakom sig. Men nästa dag hittas lagmannen död på sitt arbetsrum med en egendomlig nål i ryggen.

Polisen och pyromanen
Alt. titel:
Regissör: Arne Lifmark
Skådepelare: : Per Oscarsson, Stefan Ljungqvist, Alf Nilsson, Evert Lindkvist, Tomas Laustiola, Ewa Carlsson.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kriminal-serie på 5 avsnitt. TV-format widescreen 1:77. Polisen i Strömstad får ett nytt fall. Denna gången härjar en pyroman i trakterna. Under sex månader har sex sommarhus brunnit ner. Inga spår, inga vittnen finns.

Polisen som vägrade ge upp
Alt. titel:
Regissör: Arne Lifmark
Skådepelare: Per Oscarsson, Evert Lindkvist, Alf Nilsson, Stefan Ljungqvist, Kerstin Tidelius, Hans Wigren, Viveka Seldahl, Tord Peterson, Jan Coster, Per Elam.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk polis-serie i 4 delar skriven av Gösta Unefeldt. En kvinna, Birgit Spjut, försvinner spårlöst. Försvinnandet är en ovanlig händelse i Strömstadtrakten och ger underlag för spekulationer, skvaller och förtal. Har Birgit övergett sin man Tore ? Är det en olyckshändelse eller är det frågan om ett mord ? Polischefen i Strömstad, Gustav Jörgenson, arbetar tålmodigt tillsammans med sina närmaste män, kriminalkommissarie Bo Kronborg och poliskommissarie Nils Gryt, för att lösa gåtan. De får viss hjälp av polisman Evald Larsson, som med sömngångaraktig säkerhet gör de fel som leder rätt.

Polisen som vägrade svara
Alt. titel:
Regissör: Arne Lifmark
Skådepelare: Per Oscarsson, Evert Lindkvist, Alf Nilsson, Stefan Ljungqvist, Lars-Erik Berenett, Eva-Britt Strandberg, Tommy Johnson, Ove Tjernberg, Torsten Lilliecrona.
Länk
  År: 1982
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk polis-serie i 4 delar skriven av Gösta Unefeldt. Tre rånare går in på banken i Strömstad. De tar personalen och några kunder som gisslan. Polischefen Jörgensson använder en ny metod, han vägrar att vika för rånarnas krav.

Polisen som vägrade ta semester
Alt. titel:
Regissör: Arne Lifmark
Skådepelare: Per Oscarsson, Evert Lindkvist, Alf Nilsson, Stefan Ljungqvist, Ulf Dohlsten, Lena-Pia Bernhardsson, Anders Jansson, Doris Funcke, Ursula Fogelström, Per Ragnar.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk polis-serie i 4 delar skriven av Gösta Unefeldt. Ett äldre par tar en tidig morgonpromenad på en ö utanför Strömstad. De hittar en naken flicka mellan klipporna och hon har varit död i flera timmar. Polisen i Strömstad har inte en aning om vem hon är eller vad som är motivet. Men läkaren säger att hon dödats med minimalt våld, alltså av någon som vet hur man bär sig åt. Polischefen Gustaf Jörgenson och hans mannar, kriminalkommissarie Bo Kronborg och poliskommissarie Nils Gryt, får ett nytt fall på halsen som håller på att sluta riktigt illa... Tack och lov så finns den klumpige polisen Evald Larsson till hands, som för en gångs skull får agera hjälte.

Polisskolan
Alt. titel:
Regissör: Birgitta Svensson
Skådepelare: Blivande Poliser
Ingen länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär serie 4 avsnitt. Handlar om några elever som söker till polishögskolan i stockholm våren 1991. Man får följa elevernas polisutbildning och man får se att inte riktigt alla klarar de tuffa kraven som ställs på eleverna. Avsnitten heter. 1. Poliser sökes. 2. In i uniformen. 3. Ut på gatan. Sedan har man filmat samma elever tio år senare och då ser man hur de har gått för dem senare i livet. 4. Polisskolan-det var 10 år sen, detta avsnitt är från 2001.

Profitörerna
Alt. titel:
Regissör: Per Berglund
Skådepelare: Sven Wollter, Ulf Brunnberg, Krister Henriksson, Lickå Sjöman, Christer "Bonzo" Jonsson, Lars "Tjadden" Hällström.
Länk
  År: 1983
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kriminal-serie i tre delar. En död och illa tilltyglad prostitutuerad kvinna, (Kataryna Rosenbaum), hittas i en Stockholmslägenhet. Vad som först verkar vara ett rutinuppdrag blir snart ett fall för kriminalinspektör Bo Jarnebring. Bygger på roman av Leif G.W. Persson.

På kurs med Kurt
Alt. titel:
Regissör: Thomas Danielsson
Skådepelare: Michael Segerström, Per Eggers, Gustav Kling.
Länk
  År: 1981
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk TV-serie i 5 avsnitt. Kurt ska köpa en båt inte vilken båt som helst. Utan en rund båt som kostar 100kr. Och säljaren trissar upp priset varje gång han ska köpa båten. Så nästa gång han skall göra affär då kostar båten 500kr. Ja kurt måste fixa arbete för att kunna köpa båten. Tror ni det blir nån båt för kurt?

Påsatt
Alt. titel:
Regissör: Jan Forsberg & Mats Kjelbye
Skådepelare: Jan Forsberg, Mats Kjelbye, Anna Wiklund.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på 7 min. Det kan bli problem om man blandar ihop record och pause på videokameran. Skildrar vedermödorna bakom, framför och i kameran under inspelning av pornografisk film.

Rika barn leka bäst
Alt. titel:
Regissör: Carin Mannheimer
Skådepelare: Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Lena B Nilsson, Gerd Hegnell, Margaretha Krook, Per Oscarsson, Tomas von Brömssen, Claes Månsson.
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Det handlar om några kvinnor som efter lång och trogen tjänst får sparken. De försöker på alla sätt skaffa sig nya arbeten, men misslyckas. De bestämmer sig för att starta eget och öppnar - en lyxbordell. De lånar en miljon kronor och köper ett hus där bordellverksamheten, som de kallar för Bordellen Eternellen, ska inhysas.

Riktiga män bär alltid slips
Alt. titel: Striptease & Novalucol
Regissör: Jonas Cornell
Skådepelare: Philip Zandén, Marie Richardson, Rikard Wolff, Micke Dubois, Björn Kjellman, Frej Lindqvist, Gert Fylking, Gunilla Röör.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Nattklubbsägaren Felix har problem med två saker, pengar och potensen. Han borde byta livsföring eftersom bekymren sätter sig i magen på honom, men så lätt går det inte. Sambon och stripteasedansösen Mona gör allt för att få det att fungera. Hon ställer till och med upp på att med sin kvinnliga charm försöka hjälpa Felix att få ännu ett lån från Popo, trots att han ju inte kan betala tillbaka det första.

Roseanna
Alt. titel:
Regissör: Hans Abramson
Skådepelare: Gio Petré, Tor Isedal, Keve Hjelm, Mona Malm, Hans Ernback.
Länk
  År: 1967
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Beck-film gamla versionen skriven av Maj Sjöwall och Per Walöö. Liket av en ung kvinna hittas i Göta kanal. Martin Beck och hans kollegor får det svåra uppdraget att lösa mordet och fånga gärningsmannen.

Rosenbaum 1
Alt. titel:
Regissör: Kjell Sundvall
Skådepelare: Erland Josephson, Petra Nielsen, Sharon Dyall, Jessica Zandén, Marie Göranzon, Peter Andersson,
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: BLÄNDVERK: En Svensk mini serie på 3 delar i avslutande avsnitt. Handlingen är på en porrklubb i Stockholm. Där begås ett brutalt mord - och en av stripteasedansöserna tar på sig skulden.

Rosenbaum 2
Alt. titel:
Regissör: Kjell Sundvall
Skådepelare: Erland Josephson, Charlotte Sieling, Johan Rabaeus, Allan Svensson, Ewa Fröling, Johan H:son Kjellgren, Claes Ljungmark, Per Myrberg, Rune Turesson, Claudine Wilde, Roland Schäfer, Carina Jingroth, Anna-Lena Hemström, Jonas Granström.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: DET SISTA VITTNET: På ett svenskt företag med internationella kontakter pågår en maktstrid som leder till ett bestialiskt mord. Den mördade har varit anställd i företaget - allt pekar på att den skyldige är styrelsens ordförande denne är starkt misstänkt.

Rosenbaum 3
Alt. titel:
Regissör: Kjell Sundvall
Skådepelare: Erland Josephson, Charlotte Sieling, Halvar Björk, Lars Green, Marika Lindström, Sten Ljunggren, Stefan Sauk, Johan Widerberg, Inga Landgré, Victoria Englund.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: MÅLBROTT: En ung vacker flicka hittas strypt i en skola. Allt pekar på att gymnastikläraren är den skyldige?

Rubinbröllop
Alt. titel: Ruby Wedding
Regissör: Joachim Siegård
Skådepelare: Sten Ljunggren, Livia Millhagen, Jane Friedman,
Länk
  År: 2005
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kortfilm på 29 min. Patriks mamma och pappa firar 40-årig bröllopsdag och Patrik tänker göra allt för att kvällen ska bli så lyckad som möjligt. Pappa Gösta har bokat en herrgård, bjudit in familj och närmaste vännerna. Han förbereder minutiöst för sin kanske sista stora fest i livet. Problemet är att Patrik just separerat från sin hustru Helena. Och inget sagt till sin far omseparationen och allt blir en katastrof.

Råttornas vinter
Alt. titel: Rat Winter
Regissör: Thomas Hellberg
Skådepelare: Ulrika Hansson, Kent Andersson, Stig Engström, Evabritt Strandberg, Helena Bergström, Anita Ekström.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk thriller: Den före detta sjömannen och boxaren, numera förtidspensionären, Walter räddar den fjortonåriga prostituerade narkomanen Maria ur ett slagsmål. Chockad över flickans belägenhet bestämmer sig Walter för att försöka hjälpa henne tillbaka till ett mer passande liv. Något som inte uppskattas av hennes hallick.

Se upp för Sjöjungfrur
Alt. titel:
Regissör: Carlos Lemos
Skådepelare: Carl-Gustaf Lindstedt, Tor Isedal. Stig Ossian Ericson, Thomas Hellberg, John Harryson, Lars Amble, Björn Granath
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: TV-film. Kriminalare om två pensionärer som lär känna varandra under en charterresa. Sista dagen får de varsin present och den ena presenten visar sig vara en attachéväska. I flygplatsens vänthall byts väskan omärkligt ut mot en likadan och pensionärerna reser hem till gamla Svedala ovetandes om att den nya väskan innehåller kokain värt flera miljoner...

Selma och Johanna
Alt. titel: Aldrig mer 4B!
Regissör: Ingela Magner
Skådepelare: Kjell Bergqvist, Jakob Eklund, Harriet Andersson, Johan Widerberg, Jan Mybrand, Barbro Hiort af Ornäs, Grete Havneskjøld, Henrik Larsson (II), Lakke Magnusson, Fredrik Ultvedt, Anna Sjögren, Anna-Lena Hemström.
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: EN ROADMOVIE: Är man snart elva år är ingenting omöjligt - och blir man orättvist behandlad kan man ju alltid sticka iväg till Europadomstolen i Strasbourg och reda ut saker och ting... Den målmedvetna attityden intar tjejkompisarna Selma och Johanna, när de efter sommarlovet står inför faktum att fröken ska tvinga Johanna att gå om fjärde klass - och det är upptakten till en äventyrsfylld resa mot rättvisan!

Senaste nytt
Alt. titel: The Latest News
Regissör: Per Carleson
Skådepelare: Åsa Janson.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-film på 3 min. En kvinna står i sin lägenhet och bakar. Radion är på i bakgrunden och plötsligt börjar radioprataren säga exakt de saker som kvinnan gör i lägenheten...

Sent i augusti
Alt. titel:
Regissör: Jakob Söe-Pedersen
Skådepelare: Sten Ljunggren, Gerd Hegnell, Magnus Roosman.
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-film på 20 min. Den åldrade Olof har aldrig haft ett förhållande med en kvinna. När han till sist träffar en är hans första impuls att fly. Men kvinnans list övergår ibland mannens förstånd...

Sigurd Drakedreper
Alt. titel: The Littlest Viking
Regissör: Lars Rasmussen
Skådepelare: Kristian Tonby, Per Jansen, Terje Strømdahl, Rulle Smit, Brit Elisabeth Haagensli, Per Kristian Indrehus, Cathrine Bang, Pia Rosenberg.
Länk
  År: 1989
Land: Norge
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Norsk viking-film: Sigurd är vikingahövdingens son och hans far och äldre bror vill inget hellre än att han ska följa i deras barbariska fotspår. Sigurd är lugn och fridfull, han vill inte slåss och döda.

Silvermannen
Alt. titel: The Silver Man
Regissör: Ulf Malmros
Skådepelare: Kjell Bergqvist, Gert Fylking, Camilla Lundén, Jonas Uddenmyr, Kåre Mölder, Björn Wallde.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk övernaturlig-serie 3 avsnitt. En man med minnesförlust dyker upp i Bläcksjön som befolkningen döper till Silvermannen. Han visar sig vara en miljonär som försvann spårlöst för fem år sedan. I staden har en fejd uppstått som Silvermannen är besatt av att lösa. Hans metoder är okonventionella och människorna i samhället är förbryllade.

Sista körningen
Alt. titel:
Regissör: Ingrid Rudefors
Skådepelare: Gunilla Röör, Erika Höghede, Bengt Håkansson, Tomas Olsson, Staffan Julén, Peter Holthausen, Emma Ferdén.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på 21 min. Taxichauffören Eva plockar en kväll upp Ann som är upprörd. - Kör åt helvete, ber hon Eva. Eva tar gärna hand om Anna, men vad är Eva egentligen ute efter? Anna undrar varför Eva stirrar på henne hela tiden och Eva undrar om hon inte ser hur lika de två är. I ett mörkt hamnområde får deras möte oanade följder för båda två.

Skuggan av Emma
Alt. titel: Skyggen af Emma
Regissör: Soren Kragh-Jacobsen
Skådepelare: Line Kruse, Börje Ahlstedt, Erik Wedersøe, Søren Østergaard, Inge Sofie Skovbo, Henrik Larsen, Hardy Rafn.
Länk
  År: 1988
Land: Danmark
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Den 12-åriga Emma får inte någon förståelse hemma. Hon arrangerar sin egen kidnappning och smiter från familjens chaufför. Hon vandrar runt i arbetarkvarteren där hon träffar den svenske kloakarbetaren Malthe. Hon berättar en påhittad historia om att hon är hotad av bolsjeviker och stannar hos honom. En fin vänskap växer fram. Polisen upptäcker dem, jagar dem och arresterar Malthe för att kort därefter frige honom.

Skuggan av Henry
Alt. titel:
Regissör: Jon Lindström
Skådepelare: Thomas Hellberg, Jösta Hagelbäck, Frej Lindqvist, Heinz Hopf, Stina Ekblad, Håkan Serner, Jessica Zandén, Tomas Laustiola, Anna Godenius.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-serie i 3 delar. Detta är köpvideo versionen. Två svenska IB-agenter, Henry Malm och Rikard Ramberg, reser till finsk-ryska gränsen för att ta emot en KGB-agent som vill hoppa av. Men uppdraget går inte alls efter planerna. Henry försvinner och helt plötsligt finner Rikard Ramberg sig i stället indragen i ett internationellt, politiskt spel där CIA och KGB är huvudaktörer . . .

Skuggornas hus
Alt. titel: House of Shadows
Regissör: Mikael Håfström
Skådepelare: Stefan Sauk, Gunilla Röör, Frej Lindqvist, Gustaf Skarsgård, Emelie Rosenqvist.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk mini-serie på 3 avsnitt. Klass 7A är på skolresa på Gotland. En rastlös själ behärskar huset Pemba som de bor i. Huset byggdes åt Max Savannah som 1923 förliste med sitt skepp Pemba. Det finns märkliga sammanträffanden mellan personerna på det sjunkna skeppet och klass 7A.

Skyll inte på mig
Alt. titel:
Regissör: Bo Hermansson
Skådepelare: Brasse Brännström, Magnus Härenstam.
Länk
  År: 1978
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-fars i 3 delar. Det är ca 30 min per avsnitt. En mycket rolig komedi serie med våra stora komiker.

Sköna juveler
Alt. titel:
Regissör: Hans Iveberg
Skådepelare: Kim Anderzon, Brasse Brännström, Lena Nyman, Örjan Ramberg, Margaretha Krook, Johannes Brost, Kent Andersson, Ernst Günther, Carl-Gustaf Lindstedt, Janne 'Loffe' Carlsson.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk science-fiction: Filmen är en sorts framtidsvision i undergångsbelysning. På kvällen på en sjabbig krog i ännu sjabbigare omgivning, där människor fryser och letar mat ur soptunnorna, sitter privatdeckaren Veronika och filosoferar inför bartendern om hur fort allt gått utför. Hennes kompanjon Lee kommer och berättar att en klient väntar på kontoret. Bartendern hoppas kunna få stryka ut en del av deras skuld, antecknad på en svart tavla.

Smash
Alt. titel:
Regissör: Hannes Holm, Måns Herngren.
Skådepelare: Måns Herngren, Felix Herngren, Svante Grundberg, Peter Wahlbeck, Sten Ljunggren Ika Nord.
Länk
  År: 1990
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk komedi-serie i 8 delar. Jag har nu alla avsnitt. Einar Berg är Sveriges mest kände tennisspelare genom tiderna men nu har han slutat med proffskarriären och tränar istället de unga löftena Alex, Sigge och Theo. Ledmotivet framfördes av The Creeps och hette precis som serien Smash.

Smurfarna och den förtrollade flöjten
Alt. titel: La Flûte à six schtroumpfs
Regissör: Eddie Lateste
Skådepelare: Svenska röster: Kjell Bergqvist, Mille Schmidt, John Harryson, Olof Thunberg, Carl Billquist, Eddie Axberg.
Länk
  År: 1976
Land: Frankrike
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Fransk tecknad film med dom svenska rösterna. Pellevin har kommit över en flöjt som en försäljare har tappat vid kungens slott. När han spelar på den kan inte folk låta bli att dansa. Flöjten stjäls av en tjuv som använder den när han ska råna folk. Pellevin, och hans kamrat Johan, försöker på alla sätt at ta tillbaka flöjten, men misslyckas. De får höra talas om Smurflandet och kommer dit, ett litet land med bara smurfar som smurfar till en ny flöjt. ANIMERAD.

Snacka går ju...
Alt. titel:
Regissör: Ulf Andrée
Skådepelare: Carl-Gustaf Lindstedt, Håkan Serner, Margaretha Krook, Mona Seilitz, Bernt Lundquist, Kerstin Tidelius, Anna Godenius, Rolf Björkholm, Sten Johan Hedman, Per Mattsson, Viveca Dahlén, Svante Odqvist.
Länk
  År: 1981
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk lång-film. : SG och Acke är fotografer med firma ihop. Deras oumbärliga allt i allo heter Gun. Utan henne skulle inget fungera för de två dagdrömmarna, som går och väntar på det stora scoopet...

Snoken
Alt. titel: The snake
Regissör: Harald Hamrell
Skådepelare: Sven-Åke Gustavsson, Hunden Turbo. Axel Düberg, Nina Gunke, Yvonne Lombard, Carl Kjellgren.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: SÄSONG 1: Handlar om att Snoken bor på en båt med sin hund Tubbe vid Ryssviken Valdemarsudde på Djurgården. Otrohetsaffärer, utpressning, eller bedrägerier - i varje avsnitt får fallen sin lösning. Svensk kriminal-serie har dessa delar: 1. Bindande avtal. 2. Avskedsföreställingen. 3. Mannen utan minne. 4. Och himmlen där till.. 5. Familjeband. 6. Blod är tjockare än vatten.

Solstollarna
Alt. titel:
Regissör: Ola Ström & Per Dunsö
Skådepelare: Ola Ström, Per Dunsö, Bo "Mora" Mårtensson, André Gjörling, Martyna Lisowska, Carina Carlsson.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: SÃSONG: (1) Svensk barn och ungdoms-serie som gick på sommarlovet sommaren 1985. Alla 6 avsnitt. Solstollarna som tog över efter Toffelhjältarna med Direktör Knegoff, som äger hela badanläggningen. Och sin medhjälpare vaktmästaren som tycker att allting är fult. Till campingen kommer Gösta och Hjördis. Och Ulla Bella sprider skräck bland de anställda. Skumberg säljer danska wienerbröd eller som Dansken säger chookolääädee.

Solstollarna med Ulla-Bella
Alt. titel:
Regissör: Per Dunsö & Ola Ström
Skådepelare: Ola Ström, Per Dunsö, Bo "Mora" Mårtensson, André Gjörling, Martyna Lisowska, Carina Carlsson, Thomas Nyberg, Magdalena Bergström.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Säsong (2) Svensk ungdoms-serie alla 10 avsnitt. Fortsättningen på serien som gick sommaren 1987. Direktör Knegoff driver ett café på stranden med utomhus servering. Och den galne sekreteraren Ulla-Bella som slår i sin telefon katalog efter nr 888. Och alla artisterna: 1. Britt Dalén. 2. Lena Philipsson. 3. Samantha Fox. 4. Fredrik"shaking" Willstrand. 5. Lili & Sussie. 6. Mandy Smith. 7. Anna Book. 8. Dodo and the Dodoś. 9. Style. 10. Pernilla Wahlgren.

Sommaren
Alt. titel: Between Summers
Regissör: Kristian Petri
Skådepelare: Gunilla Röör, Samuel Fröler, Allan Svensson, Jesper Christensen, Thorsten Flinck, Mikael Persbrandt, Johan Rabaeus.
Länk
  År: 1995
Land: Danmark / Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Dansk-Svensk långfilm: Torun Hagberg är på semester i Skagen i Danmark med sina söner Sebastian och Melker och sin syster Ellen. En solig sommardag när Torun somnat på rummet medan Ellen och pojkarna är vid stranden väcks hon ur semesteridyllen av pensionatspersonal som säger att det inträffat en olycka. På stranden ligger Ellen avsvimmad i hettan, men Torun upptäcker snart att sonen Melker är försvunnen.

Sommarens tolv månader
Alt. titel:
Regissör: Rickard Hobert
Skådepelare: Göran Stangertz, Bergljót Arnadóttir, Eddie Axberg, Halvar Björk, Pär Ericson, Sven Lindberg, Pierre Lindstedt, Hans Mosesson, Kajsa Reingardt, Bernt Ström.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-film. För en lön som motsvarar tio årslöner rekryteras sju byggarbetare för att utföra okänt arbete på en okänd ort i ett okänt syfte. De får reda på två saker, dels att det kommer vara svensk högsommar vilket ter sig underligt då det är december och snart jul i övriga Sverige samt att tidigare arbetare där har haft problem med ”syner” och att man gör bäst i att innesluta sig och koncentrera sig på verkligheten. Efter några timmars bilfärd med ögonbindel är de framme vid sin nya arbetsplats där det är tänkt att de ska spendera ett år. Och visst är det högsommar, mygg, blommor och hela baletten som väntar på dem när de stiger av bilen.

Sommarmord
Alt. titel:
Regissör: Lars Molin
Skådepelare: Peter Haber, Ulrika Hansson, Allan Svensson, Lena T. Hansson, Rolf Lassgård, Gösta Bredefeldt.
Länk
  År: 1994
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk thriller: På cirka 100 minuter. Någon gång under midsommarnatten mördas och våldtas en ung flicka vid namn Eva. Ovetande om detta firas midsommar som vanligt tills brottet dagen efter avslöjas.

Sova räv
Alt. titel:
Regissör: Gun Jönsson
Skådepelare: Niels Jensen, Peter Sjöquist, Andreas Lindahl, Börje Ahlstedt, Ernst Gunther, Monica Alhonen, Lars Lind.
Länk
  År: 1982
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk TV-film. Fredrik, Johan, Micke och Katarina, alla i 14-15 årsåldern, leker utmanande med våld. Deras förehavanden präglas av ett destruktivt trots och en nära nog total förnekelse där våldet, eller våldets handlingar, ter sig som den naturliga förlösningen. Ur detta växer katastrofen. och alla med i samma gäng i 80-talets Stockholm.

Sparvöga
Alt. titel: Sparrowś eye
Regissör: Arne Hedlund
Skådepelare: Eva Nilsson, Per Oscarsson, Sten Ljunggren, Halvar Björk, Sten Åke Cederhök, Ralph Carlsson, Anders Ekborg.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-serie i 6 delar med samma namn som första boken. Titelmusiken till TV-serien är skriven och framförd av Marie Fredriksson, och heter likadant som serien, handlar om. Gertrud Sparvöga som bor tillsammans med sin mor och far, samt mor- och farföräldrar i ett hus på landet.

Spårvagn till havet
Alt. titel: Streetcar to the Sea
Regissör: Håkan Alexandersson
Skådepelare: Mikael Samuelsson, Christine Floderer, Fatima Bifeldt, Ellen Lamm, Peter Kneip.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk drama-film: Ca 71 min, När Manfred och Hertha bildar familj är stämningen underbart romantisk. Hon har ännu inte förstått till vilka höjder det manliga självmedlidandet kan nå. Manfred plågas av ett minne: han har tappat askan efter sin döde far på ett spårvagnsgolv.

Spökligan
Alt. titel: The Ghost Hunters
Regissör: Mats Helge
Skådepelare: Sune Mangs, Bert-Åke Varg, Mats Huddén, Heinz Fritsche.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Något skumt pågår i det gamla teatern när Gretas pappa jobbar. Hon och hennes kompisar bestämmer sig för att ta reda på vad som pågår. Den 13-åriga Gullan och hennes vänner upptäcker att en ung man, Perra, håller sig gömd i en filmstudio. Han är oskyldigt anklagad för spritsmuggling. Gullan och hennes kamrater bestämmer sig för att hjälpa honom i jakten på de riktiga smugglarna. Och Sune Mangs på en BMX-hoj underbart!

Stenansiktet
Alt. titel: The Stone Face
Regissör: Jan Halldoff
Skådepelare: Jan Blomberg, Bert-Åke Varg, Ted Gärdestad, Per Eklöv, Mari Lundin, Eva Norberg.
Länk
  År: 1973
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk ungdoms-film: Miljön är en betongförort till Stockholm. Ett tidstypiskt ungdomsgäng driver omkring, dricker öl, antastar kvinnor, rycker väskor ibland, snattar i butikerna. Till förorten kommer socialarbetaren Harry för att bosätta sig. Han har tidigare bott i en annan sovstad, där hans lilla pojke omkommit efter lek i en gunga med asfalterat underlag, en tragedi som gjort att hustrun hamnat på mentalsjukhus.

Stockholmsnatt
Alt. titel:
Regissör: Staffan Hildebrand
Skådepelare: Paolo Roberto, Liam Norberg, Camilla Lundén, Ian Roberto, Ziggy & Disey, Quincy Jones lll Robert Jelinek.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: En av Hildebrands mest omtalade ungdomsfilmer. Skildrar retrodokumentärt (om än förmodligen med drag av fiktion) en tonåring vars tillvaro går ut på att slåss på stan, och hur han kommer ur våldsspiralen. Filmen visades på många skolor i förhoppningen att barnen skulle bli avskräckta från att ta till våld som lösning på dispyter, men om fler ungdomar i den egentliga riskgruppen avskräcktes än inspirerades av den unge slagskämpen har diskuterats.

Stockholmsnatt 2
Alt. titel:
Regissör: Staffan Hildebrand
Skådepelare: Paolo Roberto, Liam Norberg, Anders Carlberg, Carlos Chamorro, Chago Rodriquez.
Ingen länk
  År: 1992
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Uppföljaren av stockhomsnatt. Paolo Roberto berättar om hur han klarat sig efter filminspelningen av "Stockholmsnatt".

Storsmugglare i stockholms skärgård
Alt. titel:
Regissör: Torbjörn Wiléen
Skådepelare: Nils Lindén, Lill-John" Jansson.
Ingen länk
  År: 1973
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Dokumentär med skärgårdsdramatik och storstadsmisär i 1920-talets spritflod. Miljontals liter 96-procentig exportsprit flödade under 20- och 30-talen in över den svenska kusten till törstiga svenskar, plågade av Brattsystemet.

Storstad
Alt. titel: Big city
Regissör: Harald Hamrell, mikael Hylin
Skådepelare: Anki Lidén, Tomas Laustiola, Lina Englund, Mats Bergman, Lia Boysen, Roger Kihlbom, Katarina Huldt, Göran Gillinger, Kent Andersson.
Ingen länk
  År: 1990
Land: sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk ungdoms-serie: Jag har 1-65 avsnitt av serien. Handlingen kretsar kring ett antal tonåringar och deras familjer, som utspelar sig i centrala stockholm mycket kärleks problem. Och tonårsgängets största buse "Koma" som far runt på sin motorcykel och spelar tuff och kaxig.

Storstadsliv
Alt. titel: Life of the City
Regissör: Christoffer von Platen
Skådepelare: Lina Englund, Roger Kihlbom, Lennart R. Svensson, Sissela Kyle.
Ingen länk
  År: 1992
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk ungdoms tv-serie: Fortsättningen på Storstad. Har avsnitt 2-10. Denna serie gick som följetong i ungdomsprogrammet Bullen 1992.

Strandvaskeren
Alt. titel:
Regissör: Bent Chrisensen
Skådepelare: Frej Lindqvist, Niels Alsing, Per Myrberg, Jorgen Buckhoj, Sten Ljunggren, Olaf Nielsen, Sven Wollter, Lise-Lotte Norup, Nina Gunke, Susanne Jagd, Hans Klinga, Ole Storm,
Länk
  År: 1978
Land: Danmark / Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk/Dansk serie i 6 delar. Handlar om en rätts-medicinare och hans inblandning i mordet på en strandvaskare.

Studierektorns sista strid
Alt. titel:
Regissör: Per Berglund
Skådepelare: Björn Gustafson, Helena Brodin, Birgitta Valberg, Lauritz Falk, Tomas Norström, Leif Liljeroth, Jan Guillou.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kriminal-komedi 3 delar. Den avslutande serien i triologin. Studierektor Bertilsson vid Kalmarskolan gör egendomliga affärer och det äventyrliga pensionärsparet i Spanien har besvär med en stulen miljon. Den f d polischefen förbereder ett tillslag i Barcelona samtidigt som studierektorn slår sig på äventyrliga oljeaffärer i Kalmar. Det äventyrliga pensionärsparet befinner sig mot sin vilja på en glaciär i Alperna. Bertilsson gör en urkundsförfalskning och drabbas av ett oväntat öde.

Studio S Vem behöver videovåld?
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Programledare: Göran Elwin,
Ingen länk
  År: 1980
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Studio S-programmets betydelse bör nog inte ses i ljuset av exakt vilka scener som visades, utan den enorma genomslagskraft som TV hade på den tiden. Dessutom tenderar folk att överskatta programmets långsiktiga påverkan på "videovåld"-frågan. Att Sverige skulle ha fått hårdare censurregler än andra jämförbara länder är mestadels en myt.

Sverige the movie
Alt. titel:
Regissör: Ulf Malmros
Skådepelare: Gert Fylking.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-film. Om en resa genom Sverige, från Ystad till Haparanda. Gert Fylking liftar genom landet och övernattar på vägen hos de människor som vill släppa in honom.

Svindlande affärer
Alt. titel: Big Business
Regissör: Peter Schildt
Skådepelare: Janne 'Loffe' Carlsson, Gösta Wälivaara, Sanne Salomonsen, Thomas Hellberg, Marika Lindström, Michael Segerström.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk-Komedi film: Om bröderna Rolle och Gösta. Rolle har ett skamfilat rykte som gammal fängelsekund medan Gösta driver en frisérsalong i all stillhet. När Rolle dyker upp efter en fängelsevistelse, har Gösta just blivit grundlurad i en bilaffär och de bägge bröderna kastar sig in i en intensiv affärsverksamhet för att "svindla" tillbaka pengarna.

Syskonsalt
Alt. titel:
Regissör: Linus Tunström
Skådepelare: Lina Englund, Daniel Larsson, Chatarina Larsson, Embla Hjulström, Emil Sabel.
Länk
  År: 2000
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film ca 58 min. Linus är mitt uppe i sin körkortsutbildning. Hans lillasyster Vanja är 17. De har alltid stått varandra nära. Men en vårmånad före påsk sträcker sig känslorna över syskongränsen. De inleder ett intensivt och passionerat förhållande med varandra.

Sårskorpor
Alt. titel:
Regissör: Maria Blom
Skådepelare: Jonas Karlsson, Paula McManus, Tintin Anderzon, Daniel Gustavsson, Mats Rudal.
Länk
  År: 2000
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk tv-teater. Sårskorpor är en pjäs om ett gäng förtjusande losers som alla bor i samma hyreshus. Bland karaktärerna hittar vi surfaren som inte lyckas få till en seriös relation, rockkillen som blir kär i nördigaste tjejen i huset och vicevärden som hatar marsvin. Dom är är alla ensamma och ganska olyckliga. Sårskorpor har tidigare spelats för utsålda hus på Backstage, Stockholms Stadsteater.

Sällskapsresan 1
Alt. titel: Eller finns det svenskt kaffe på grisfesten?
Regissör: Lasse Åberg
Skådepelare: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Sven Melander, Magnus Härenstam, Svante Grundberg, Ted Åström, Kim Anderzon, Lottie Ejebrant
Länk
  År: 1980
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Gråkall vinterdag vid jultid vandrar brödrostkontrollanten Stig-Helmer Olsson, som läser till ingenjör på kvällarna, på Stockholms gator.Förtext 2: "Svenskarna reser inte till någonting... dom reser från någonting."Stig-Helmer stannar utanför en resebyrå och tittar drömmande på reklamen för resor till Spanien. Trafikvakten Maj-Britt "Majsan" Lindberg avbryter hans drömmar för att fråga honom om det är han som parkerat bilen som står utanför resebyråns ingång. Då han förvirrat svarar "nej" ger hon klarsignal till en bärgningsbil att frakta bort den. I samma ögonblick som bilen försvinner kommer fastighetsmäklaren Gösta Angerud utrusande och börjar skälla på Majsan

Sällskapsresan 2
Alt. titel:
Regissör: Lasse Åberg
Skådepelare: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Cecilia Walton, Björn Granath, Bengt Andersson, Staffan Ling, Eva Millberg, klasse Möllberg.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Snowroller. Stig Helmer och hans kompis Ole har bokat in sig på en bussresa till Alperna. Med på resan är den sönderstressade familjen Jönsson, några norrländska sparkfabrikanter och andra mer eller mindre underliga figurer.

Sällskapsresan 3
Alt. titel:
Regissör: Lasse Åberg
Skådepelare: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Ewa Fröling, Johan Rabeus, Björn Wallde, Birgitte Söndergaard, Sten Ljunggren.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: S.O.S - En segelsällskapsresa. Stig Helmer och norske vännen Ole tillbringar midsommarhelgen i den stockholmska skärgården.

Sömnen
Alt. titel:
Regissör: Lennart Svensson
Skådepelare: Mats Ronander, Maria Lindberg, Örjan Ramberg, Håkan Serner, Janne Bark, Pia Garde.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk musikfilm: Rocksångaren Tommy Cosmo vaknar på ett hotell, trött och bakis. Ute på stan ser han en affisch av sig själv. Han tar upp en pistol och skjuter ett hål i den.Tommy åker tillbaka till Stockholm, minns det vilda turnélivet och klipper av strängarna på sin gitarr. Han tar ut alla besparingar från banken och ger sig iväg norrut, trots vilda protester från sin producent, till Åre. Innan dess har han besökt kompisarna Pix och Dessi, som ryker ihop i ett gräl om Pix otrohet.

Tabu
Alt. titel: Förförelsen
Regissör: Vilgot Sjöman
Skådepelare: Kjell Bergqvist, Lickå Sjöman, Halvar Björk, Gunnar Björnstrand, Viveca Lindfors, Heinz Hopf, Stellan Skarsgård.
Länk
  År: 1977
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Kristoffer har en stödjour för sexuella avvikare. Genom en annons för jouren hittar Sara dit och de två blir förälskade. Men när de väl har gift sig breder tristessen ut sig som hämmar deras sexualitet. Och de försvarar sexförbrytare och som vill utbilda sexsamariter.

Tack för kaffet
Alt. titel:
Regissör: Rolf Sohlman
Skådepelare: Sven Melander, Gösta Engström, Åke Cato.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: svenskt TV-program: Jag har alla åtta avsnitt som sändes i SVT hösten 1991. Det var snarlikt Nöjesmassakern som sändes sex år tidigare och flera av figurerna från det programmet återkom här, framför allt de danska bagarna Preben och Preben, men även nya figurer som den norrländske raggaren Steve med Lloyden. I varje avsnitt medverkade också en svensk gästartist som framförde en eller flera låtar med specialskriven text.

Tag ditt liv
Alt. titel: A Life for the Taking
Regissör: Göran du Rées
Skådepelare: Hans Mosesson, Björn Granath, Barbro Kollberg, Hans Mosesson, Benny Granberg, Sebastian Ylvenius.
Länk
  År: 1995
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär: Stockholm den 10 maj 1993. Fotografen Göran berättar att hans vän, konstnären och skådespelaren Stig F Dahlman, hittats död i sin källare. Han har legat död i flera månader före upptäckten. Polisen tror att det är en olyckshändelse, men Göran anar att något har hänt i källaren.Han minns sista gången han såg Stig. Det var vid Kungsträdgården den 30 november 1992.

Tala det är så mörkt
Alt. titel: Speak Up! It's So Dark
Regissör: Suzanne Osten
Skådepelare: Simon Norrthon, Etienne Glaser, Ana-Yrsa Falenius, Anders Garpe, Gertrud Gidlund, Great King Rat, Staffan Kihlbom, Elin Klinga, Lars Hanson (II), Pia Johansson.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: En ung nynazist kliver in i en tågkupé efter att ha blivit misshandlad. I kupén sitter en judisk läkare. Han tar sig an nynazisten, först genom att se till det akuta såret, sedan genom att de båda börjar ha terapisamtal. Under dessa samtal konfronteras de med varandras åsikter om rasism, fördomar och främlingsfientlighet och med tiden börjar det växa fram en förståelse och respekt mellan de båda männen.

The Awardwinning film of Stefan Jarl
Alt. titel:
Regissör: Henrik Georgsson
Skådepelare: Stefan Jarl.
Länk
  År: 1994
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär-film om Stefan Jarls dokumentär filmer. På cirka 45 minuter. Ett porträtt av den flerfaldigt prisbelönade regissören Stefan Jarl. Hemma hos honom berättar han om sina film inspelningar och hur han gjort filmerna och varför?

Thriller - En grym film
Alt. titel: They call her one eye
Regissör: Bo Arne Vibenius
Skådepelare: Heinz Hopf, Christina Lindberg, Despina Tomazani, Gunnar Palm, Per Axel Arosenius.
Länk
  År: 1974
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Detta är en av de första svenska sleaze-filmerna, även klassad som den första av de våldsamma feministfilmerna. Den orsakade väldigt rabalder på sin tid. Filmen börjar med att den unga Madeleine blir våldtagen av en äcklig luffare. På grund av denna obehagliga upplevelse så blir hon stum och lever sedan stillsamt på gården med sina föräldrar. Men en dag missar hon bussen och får lift av Tony, som vill henne allt annat än väl...

Tiden har inget namn
Alt. titel: Time Has No Name
Regissör: Stefan Jarl
Skådepelare: Teodor Svensson, Asta Svensson.
Länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär film av Stefan Jarl på cirka 1 timme. Filmen handlar om den sista småbonden och tiden nu och förr. Foto i sann Stefan Jarl-anda blandas här med en sorglig berättelse om ett förlorat yrke och livsstil till följd av de ekonomiska krafternas villkor.

Tiger hjärta
Alt. titel: Tiger heart
Regissör: Reza Parsa
Skådepelare: Sofia Almlöf, Oscar Rehnborg, Jonas Bretan, Anna Bjelkerud, Mats Blomgren.
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-film ca 15 min. Maria är en trettonårig tjej från stan. Det är hennes sista sommarlovsdag. På skollovet har hon varit på landet med en grannfamilj och blivit förälskad i yngste sonen. Precis innan de ska kyssas för första gången sätts deras vänskap på ett dödligt prov.

Tillsammans
Alt. titel: Together
Regissör: Lukas Moodysson
Skådepelare: Michael Nyqvist, Anja Lundqvist, Sten Ljunggren, Shanti Roney, Cecilia Frode, Olle Sarri, Jessica Liedberg, Gustav Hammarsten, Sam Kessel, Emma Samuelsson, Ola Rapace.
Länk
  År: 2000
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: En film om människor som försöker att leva tillsammans. Ibland går det bra, ibland går det dåligt. Det handlar om kärlek och skilsmässa och familjelycka och familjeolycka och barn och vuxna och vänskap och sex och fotboll och...

Tillträde förbjudet
Alt. titel: No Entry
Regissör: Martin Högdahl
Skådepelare: Oscar Rydelius, Cecilia Frode, Niclas Larsson, Rahim Ahmetivic, Anna Brobeck.
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk novell film på 28 min. Unge Robert, 14 år, har i smyg köpt en moped för sparade pengar men när han behöver lägga till från sitt konto på banken blir det komplikationer.

Toffelhjältarna
Alt. titel:
Regissör: Ola Ström & Per Dunsö
Skådepelare: Per Dunsö, Ola Ström, Bo "Mora"Mårtensson, Martyna Lisowska, André Gjörling, Carina Carlsson.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: SÄSONG: (1) Svensk barn och ungdoms-serie alla 9 avsnitt. Toffelhjältarna sändes i SVT och var 1984 års jullovsmorgon. Den utspelar sig på Hotell Gyllene Toffeln i ett slott som tillhör Greve Toffelsparre. På hotellet får vi möta bl.a betjänten Max som Ola och Per tror är ett spöke. Till hotellet kommer flera olika gäster som tvillingbröderna Hanson, som talar exakt samtidigt och dessutom om sig själva som en person. Samt Gösta och Hjördis.

Toffelhjältarna går igen
Alt. titel:
Regissör: Per Dunsö & Ola Ström
Skådepelare: Per Dunsö, Ola Ström, Bo "Mora"Mårtensson, Carina Carlsson, Martyna Lisowska, André Gjörling, Anders Ortfelt, Håkan Nyberg.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: SÄSONG: (2) Fortsättningen på Svenska barn och ungdoms-serien alla 9 delar. Amalia tycker sig höra ljud från vinden men Greven hävdar bestämt att det inte finns spöken. Lilla spöket Cecilia förstår inte varför han säger så. Oliver vet ju att hon existerar. Gösta och Hjördis dyker upp. Hjördis är inte road av att fira en till jul på grevens hotell. Bröderna Hansson rakar sig. Greven har drömt en mardröm om en köttbulle. Hans kusin greve von Snylting ringer och säger att han är på väg. Det är dagen efter nyårsbalen och Gästerna ger sig av hemöver.

Transportsadisterna
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Janne "Loffe" Carlsson. Gösta Wälivaara,
Ingen länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk kort-film på 13 min. Producerad av svensk bilspedition. Dom jobbar som distributions förare och är INTE snälla med godset.

Trazan Apansson
Alt. titel:
Regissör: Lasse Åberg
Skådepelare: Klasse Möllberg, Lasse Åberg, Ted Åström.
Länk
  År: 1980
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk barn-serie: Köp dvd verisionen. Trazan och Banarne bjuder på musik, roliga sketcher och upptåg. Dessutom inslag med Nicko och Pulver som drar roliga vitsar, Dr Banarne & Mr Arne och rockbandet Electric Banana Band. Med joddlande och funderingar i trädkojans hängmatta och rocktajm förstås.

Trekant
Alt. titel:
Regissör: Carl Johan Smensgård
Skådepelare: Hedvig Bellberg, Philip Panov, Malin Gramer
Länk
  År: 2004
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk novell film på 30 min. Micke är förälskad i Veronika. Han vet inte hur han ska få kontakt med henne, men det råder företagsamma tjejkompisen Faye bot på. Hon föreslår en trekant med Micke, Veronika och Faye. Micke drabbas av stora skälvan. Han har ju faktiskt aldrig legat med någon tjej, hur ska han då klara av två på samma gång? Filmen är delvis självbiografisk och baseras på minnen från filmarens egen gymnasietid.

Trenter - Idag röd
Alt. titel: Heute Gold, Morgen staub
Regissör: Jonas Cornell
Skådepelare: Örjan Ramberg, Stig Grybe, Heinz Hopf, Marika Lindström, Lennart Tollén, Lotta Ramel, Märta Dorff.
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dekare: När Harry Friberg lovar tidningen ett reportage som kommer läsarna att tappa andan vet han inte hur sant han talar. Han fotograferar ett mystiskt ljussken i vattnet utanför Blockhusudden -- och det visar sig fladdra över ett mord. Upptäckten leder Harry Friberg och kriminalintendenten Vesper Johnson rakt in i ett familjedrama.

Trenter - Lysande landning
Alt. titel:
Regissör: Jonas Cornell
Skådepelare: Stig Grybe, Örjan Ramberg, Marie Richardson, Jan Waldekranz, Ewa Carlsson, Thomas Hanzon.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dekare: En stekhet augustidag får Harry Friberg ett brådskande uppdrag: vid Lindarängens flyghamn ute på Ladugårdsgärdet i Stockholm skall han fotografera Förenade Flygs skinande nya pontonplan. Kvällens kräftskiva för att fira nyförvärvet blir en sällsynt ogemytlig tillställning. Och när flygdirektören vurpar med sin bil och chefspiloten störtar i havet.

Trenter - Träff i helfigur
Alt. titel:
Regissör: Pelle Seth
Skådepelare: Örjan Ramberg, Stig Grybe, Ewa Fröling, Lars Green, Frej Lindqvist, Ted Åström.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dekare: På den lilla skjutbanan utanför Stockholm är allt stilla i den råa septembernatten. Men i markörgravens dunkel är det något som inte stämmer: den mörka fläcken på marken är blod, och när Harry Friberg tittar upp mot de bägge genomborrade helfigurerna inser han att den ena inte är gjord av papp . . .

Trenter som man ropar
Alt. titel:
Regissör: Lars-Göran Pettersson
Skådepelare: Tomas Norström, Unni Kristin Skagestad, Percy Brandt, Willie Andéason, Göran Engman, Gunvor Pontén, Gösta Engström, Gert Fylking.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dekare-serie i 3 delar. Journalisten Gerard Andersson lånar en stuga av en gammal kompis. På sin semester bor han där för att skriva och vila upp sig men då händer det en massa mord i närheten. Gerard träffar Katja en norsk kvinna, de blir skuggade av Tyska gestapo argenter. Sen ska Katja göra ett fridyk från en trampolin och sedan borta var har hon tagit vägen?

Tryggare kan ingen vara
Alt. titel: There's No One Safer
Regissör: Thomas Samuelsson
Skådepelare: Fredrik Dolk, Jacqueline Ramel, Gösta Bredefeldt, Axel Düberg, Thomas Roos.
Länk
  År: 1993
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk thriller: Peter är en kväll ute och joggar. I skogsdunge upptäcker han en pågående våldtäkt. Han ingriper och lyckas oskadliggöra våldtäktsmannen som senare förs bort av polis. Peter lånar ett hus i Norrland för att i ro skriva boken färdig. Elin och babyn följer med honom upp till den snöhöljda obygden. Peter har åkt till posten, när en man knackar på dörren.

Ture Sventon Privatdetektiv
Alt. titel:
Regissör: Per Berglund
Skådepelare: Jarl Kulle, Gösta Bredefeldt, Eva Henning, Åke Lundquist, Bertil Norström, Rolv Wesenlund.
Länk
  År: 1972
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Ture Sventon har för tillfälligt inga uppdrag. Även hans ständige sekreterare fröken Jansson är lätt undersysselsatt. I det läget dyker Sventons vän herr Omar upp från Orienten med sin flygande matta. Sventon bestämmer sig för att flyga med den till Paris. En förutsättning är dock att han kan få med sig tillräckligt många temlor (semlor). Sventon har svårt att klara sig utan temlor.

Två solkiga blondiner
Alt. titel:
Regissör: Birgitta Svensson
Skådepelare: Maria Johnsson, Åsa Bjerkerot, Sebastian Håkansson, Tomas Norström, Johan Hedenberg, Hannes Holm.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Två unga kvinnor bryter upp ifrån den trista vardagen som sköterskor, och bestämmer sig för att lifta till Rom. Det uppstår komplikationer på vägen och de kommer inte längre än till en svensk småstad.

Ursäkta har du klocka
Alt. titel:
Regissör: Ellen Kugelberg
Skådepelare: Åsa Jansson, Oskar Thunberg.
Länk
  År: 2002
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på 3 min. I en busskur sitter en ung kvinna och väntar. Men på vad? När en ung man slår sig ner föreslår kvinnan honom att spela en omgång sten, sax och påse.

Utmaningen
Alt. titel:
Regissör: Per Gunnar Evander
Skådepelare: Peter Andersson, Sten Ljunggren, Gösta Krantz, Bertil Norström, Margreth Weivers, Tommy Johnson, Andrea Evander.
Länk
  År: 1994
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk TV-film. Handlingen är ganska lam men Tromben-Sten Ljunggren är i sitt esse så därför är betyget högt. En skjutgalning har förskansat sig på en obebodd ö och en man från bygden åtar sig uppdraget att avhjälpa situationen, utan polisiär inblandning. Mannen får möta svårtyglade krafter i kampen för att synliggöra den skrämda människa som gömmer sig bakom försvarsställningar.

Van Veeteren - Carambole
Alt. titel: Carambole
Regissör: Daniel Lind Lagerlöf
Skådepelare: Sven Wollter, Thomas Hanzon, Eva Rexed, Josef Säterhagen, Philip Zandén, Peter Andersson.
Länk
  År: 2005
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Van Veeteren del 6: En man kör på en 14-årig pojke som dör ögonblickligen. Det är mörkt och regnigt och han smiter från olycksplatsen. Ett misstag som han bittert får ångra och som förändrar hela hans liv. För van Veeteren blir det ett fall som drabbar honom personligt, ett fall som kostar honom en av sina käraste.

Van Veeteren - Det grovmaskiga nätet
Alt. titel:
Regissör: Martin Asphaug
Skådepelare: Sven Wollter, Samuel Fröler, Claes Ljungmark, Steve Kratz, Fredrik Hammar, Marie Göranzon.
Länk
  År: 2000
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kriminal-serie 2 delar. Jan Miller vaknar en dag upp bakfull och gör en fasansfull upptäckt: Hustrun ligger död i det vattenfyllda badkaret... Kommissarie Van Veeteren kan snabbt konstatera att det inte handlar om någon olyckshändelse. Är Miller skyldig?

Van Veeteren - Återkomsten
Alt. titel:
Regissör: Martin Asphaug
Skådepelare: Sven Wollter, Fredrik Hammar, Sven-Bertil Taube, Claes Ljungmark, Steve Kratz, Åsa Göransson, Anita Ekström.
Länk
  År: 2001
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kriminal-serie på 3 avsnitt. Kommisarie Van Veeteren ställs inför ett bisarrt och skrämmande människoöde - och inför ett brutalt mord där alla ledtrådar leder bakåt och där frågorna om rättvisa och straff ställs på sin spets.

Vargens tid
Alt. titel: Time of the Wolf
Regissör: Hans Alfredson
Skådepelare: Benny Haag, Melinda Kinnaman, Stellan Skarsgård, Lill Lindfors, Carl-Gustaf Lindstedt, Gösta Ekman.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: 1500-talsfilm där en ung adelsman möter en grupp zigenare och förälskar sig i en flicka. Vargen iakttar honom en stund och går sedan därifrån så att han kan äta av villebrådet. Avslutningsbilden visar Quattara som rider längs kusten med Isis. Inge fann aldrig Isis. Året därpå hängdes han på Kastenborgs galgbacke för fadermord. In i det sista sade han att han var Arild. Quattara förde Isis till Estland, där hon levde i 30 år utan att säga ett enda ord.

Varuhuset
Alt. titel:
Regissör: Karin Falck
Skådepelare: Lena Endré, Bertil Norström, Inga Gill, Leif Ahrle, Christina Schollin, Lars Lind.
Länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk drama-serie som visades i Sveriges-television i hela 60 avsnitt. Under perioden 10 mars 1987-1988. Och sista säsongen april 1989. Jag har avsnitten 1-24. Serien handlade om familjen Öhman som styrde det mangifika Öhmans varuhus. Som är ett av de vackraste varuhusen i stockholm. När högste chefen ska lämna över VD-posten går han förbi sin egen dotter som är inköpschef. Och utser istället Karin Forss till ny VD. Det är en massa intriger hela tiden i varuhuset.

Vem älskar Yngve Frej?
Alt. titel:
Regissör: Lars Lennart Forsberg
Skådepelare: Allan Edwall, Bellan Roos, Gus Dahlström, Gunnar Strååt, Christina Stenius, Janne 'Loffe' Carlsson.
Länk
  År: 1973
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk tv-film. Skomakaren lägger ner sin verksamhet och ska dra sig tillbaka, han får stora problem med vad det ska stå på den nya skylten vid brevlådan, nu när skomakaren har gjort sitt. Han skriver Fornminne för det är vad han tycker att dom är, dom som fortfarande lever kvar på den gamla gården. Nu kommer turisterna och undrar vad det är för fornminne där uppe i skogen och på så sätt skapar gubbarna Yngve Frej, som sedan står i händelserna centrum när själva handlingen tar sin början.

Verkställande direktör
Alt. titel: VD
Regissör: Stig Larsson
Skådepelare: Ernst-Hugo Järegård, Helena Bergström, Johan Lindell, Johan Rabaeus, Kicki Bramberg.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk TV-pjäs av Stig Larsson. VD:n Sven gör ett oanmält besök hos en av sina arbetare, Hans. Sven har som mål att få Hans flickvän Anna i säng, och använder sitt överläge för att driva igenom planerna. Tage, Hans bror, och dennes flickvän dyker upp. Båda är narkotikamissbrukare och saknar hopp om livet.

Vi har vår egen sång
Alt. titel: Musikfilmen
Regissör: Lennart Malmer
Skådepelare: Ulf Dageby, Styrbjörn Bergelt, Björn Ståbi, Margareta Söderberg, Ole Hjorth, Lennart Johansson.
Länk
  År: 1976
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk dokumentär om den alternativa musikfestivalen som hölls i protest mot schlagerfestivalen i Stockholm 1975. Den progressiva musikrörelsen i Sverige svarade med att arrangera mot-evenemang på flera håll i landet. Denna festival är i Vi har vår egen sång utgångspunkt för en skildring av den svens!ka musikrörelsens mångfald. Rörelsens musik dominerar filmen som dock även redovisar och gör sig till tolk för protesterna mot det kommersiella jippot i TV.

Vi kör så det ryker
Alt. titel: Rock gala på Grönalund
Regissör: Etrel Karström
Skådepelare: Mickael Rickfors, Magnus Uggla, Ola Håkansson, Liza Öhman, Björn Skifs.
Ingen länk
  År: 1980
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: ROCK GALA PÅ GRÖNALUND: Svensk konsert från 1980 på ca 1.05 minuter. I ett samarbete med organisationen (En Rökfri Generation) som sändes vid två tillfällen i SVT, 1979 och 1980. Clabbe var konferencier under konserten. Programmet var gjort för ungdomar och bjöd på artister som Noice, Factory, Björn Skifs, Tomas Ledin och Jerry Williams.

Vil du se min smukke navle
Alt. titel: Vill du se min snygga navel?
Regissör: Søren Kragh-Jacobsen
Skådepelare: Birger Larsen, Lise-Lotte Rao, Gertrud Mollerup, Henning Palner, Lise Lotte Rao.
Länk
  År: 1978
Land: Danmark
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Dansk ungdomsfilm. Claus och Lene, två tonåringar i nionde klass, åker tillsammans med sina klasskamrater från Danmark till en nedlagd bondgård i Södra Unnaryd i Småland. Det är en kombinerad skolresa. Både nöje och arbete. Isolerade från sin vanliga miljö möter de dels "exotiska" svenskar, älgjägare, raggare och andra lokala förmågor men mest varandra på ett sätt som de kanske inte riktigt tänkt från början.

Visor med Lena Nyman och Rune Andersson
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Lena Nyman, Rune Andersson.
Ingen länk
  År: 1978
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Minnenas Television: Visar en konsert på 38 min. Där Lena Nyman och Rune Andersson sjunger kärleksvisor ackompanjerade av Berndt Egerbladh på piano.

Vår andra film
Alt. titel:
Regissör: Mats Kjelbye & Jan Forsberg.
Skådepelare: Mats Kjelbye, Jan Forsberg, Anna Wiklund, Gerd Hegnell, Per Oscarsson, Carl-Einar Häckner, Tomas von Brömssen, Gert Fylking.
Länk
  År: 1997
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på 12 min. Två amatörfilmare sitter och bollar idéer om sitt kommande filmprojekt. Påradionyheterna omtalas en mansslukerska, som söver och "förnedrar" män. Handlingen till filmen "Mansslukerskan" föds. Anna, en nyinflyttad granne bjuder männen på kaffe. En av filmarna, Fobbe, fattar misstankar mot henne och ser i Anna den efterlysta manslukerskan. Denna döljer sig emellertid i en annan granne, "en 68-årig dominant feminist", som Fobbe faller offer för. Han överlever, plåstras om av sin kompis och de börjar planera nästa film.

Väckning kl 06.00
Alt. titel:
Regissör: Per Berglund
Skådepelare: Sture Djerf, Etienne Glaser, Maud Hyttenberg, Bo Lingström, Gun Robertson.
Länk
  År: 1971
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på ca 40 min. En av Lars Molins första tv-pjäser från 1971. En liten vårkomedi om hemlös kärlek, som också ger plats för en och annan ironisk poäng i berättelsen om två ungdomars äventyr i bostadsbristens Stockholm.

Vägen till Gyllenblå
Alt. titel:
Regissör: Leif Krantz
Skådepelare: Maria Tornlund, Erik Lindgren, Liv Alsterlund, Sven-Erik Vikström, Kim Anderzon, Christina Carlwind, Maria Hedborg, Tuncel Kurtiz, Peder Falk, Lennart Tollén, Benny Haag, Per Sandborgh, Bertil Norström, Charlie Elvegård, Gunnel Fred, Nils Eklund.
Länk
  År: 1985
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk science fiction serie i 5 delar. Två barn som försökte få tillbaka skrattet till planeten Gyllenblå, där skratt hade förbjudits

Xerxes
Alt. titel:
Regissör: Peter Schildt
Skådepelare: Benny Haag, Joakim Börjlind, Kalle Westerdahl, Johanna Friberg, Thomas Roos, Gunilla Larsson, Sara Brandt, Helge Skoog, Jan Blomberg, Sanna Ekman, Suzanne Reuter.
Länk
  År: 1988
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Svensk TV-serie i 6 avsnitt. Xerxes och hans kompisar går ut plugget. Tony föreslår att de ska börja samla på de små tvättmärkena från insidan av tjejers trosor.

Zonen
Alt. titel: The zone
Regissör: Martin Asphaug
Skådepelare: Krister Henriksson, Jacob Lagerlöf, Peter Haber, Thomas Hanzon, Tomas Norström, Sissela Kyle, Katarina Ewerlöf.
Länk
  År: 1996
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk thriller serie i 6 delar. Försvaret har hemligheter för sig som förstör ozonet över ett fjäll men någon har kommit dem på spåret och gör allt för att avslöja det för allmänheten.

Ådalen 31
Alt. titel: Adalen Riots
Regissör: Bo Widerberg
Skådepelare: Roland Hedlund, Peter Schildt, Kerstin Tidelius, Pierre Lindstedt, Martin Widerberg, Anita Björk.
Länk
  År: 1969
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Ådalskravallerna oroligheter i maj 1931 i Ådalen, sammanhängande med en arbetskonflikt vid Graningekoncernens fabriker, vars ledning inkallade strejkbrytare. Dessa misshandlades den 13 maj av de strejkande, vilket medförde att länsstyrelsen rekvirerade en militärstyrka på 60 man. Den 14 maj Lunde ångermanland.

Åke och hans värld
Alt. titel: Åke and His World
Regissör: Allan Edwall
Skådepelare: Martin Lindström, Loa Falkman, Gunnel Fred, Stellan Skarsgård, Björn Gustafson, Allan Edwall.
Länk
  År: 1984
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Sexårige Åke bor i en liten svensk stad på 30-talet i en kärleksfull familj. Åke går med öppna ögon genom världen och kan kanske inte alltid skilja mellan fantasi och verklighet. Farmor som röker pipa och tror på spöken, hans allra bäste vän Kalle Nubb och gårdskarlen Bergström, som han är lite rädd för.

Återvinn med Albert och Herbert
Alt. titel:
Regissör:
Skådepelare: Sten-Åke Cederhök, Tomas von Brömssen.
Ingen länk
  År: 1987
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk kort-film på ca 25 min. Om sonen Herbert som lär upp sin gamla fader att man faktiskt kan återvinna isället för att slänga sakerna bara. En miljöfilm som riktar sig till människor i alla åldrar. Den kan därför användas som ett bra hjälpmedel för alla som tänker på naturen och inte vill skräpa ner.

Älska mej
Alt. titel: Elsk meg!
Regissör: Kay Pollak
Skådepelare: Anna Lindén, Ernst Günther, Lena Granhagen, Tomas Laustiola, Tomas Fryk, Örjan Ramberg, Hans Strååt, Jenny Kai-Larsen,
Länk
  År: 1986
Land: Sverige
Format: DVD

Kommentar: Tonårstjejen Sussie placeras i ett nytt fosterhem, ett i raden av många. Sussie slår och skriker förtvivlat i ett våldsamt rop efter kärlek. Frågan är om hon denna gång har funnit någon som kan älska henne "ända ner i helvetet" . Först när hon kan få bevis på det kommer hon att stanna, för då har hon hittat hem.

Är du inte riktigt fisk?
Alt. titel:
Regissör: Tapio Bäcksbacka
Skådepelare: Kjell Bergqvist, Janne "Loffe" Carlsson, Johannes Brost, Mona Seilitz, Nina Gunke, Monica Nielsen, Mia Benson.
Ingen länk
  År: 1989
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk teater pjäs från China- teatern. Med Kjell Bergqvist i huvud-rollen.

Ärliga blå ögon
Alt. titel:
Regissör: Leif Krantz
Skådepelare: Anna Godenius, Stig Ossian Ericson, Isa Quensel, Gunnar Hellström, Peter Harryson, Ingvar Kjellson, Lars Hansson, Tomas Pontén, Jannik Bonnevie, Hans Sundberg.
Länk
  År: 1977
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Video versionen. Om en kvinnlig kamelont som lurar människor. Och vill bli mycket rik. Vad tror ni? Kan hennes luriga maskerad lura miljardärerna?

Önskas
Alt. titel:
Regissör: Lars Johansson
Skådepelare: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Per Morberg, Halvar Björk, Gerd Hegnell, Anders Frigell.
Länk
  År: 1991
Land: Sverige
Format: DVD
Ej betygsatt
Kommentar: Svensk långfilm: Bosse, en misslyckad mångsysslare, har träffat sexiga Anita. Tillsammans ska de på drömsemester på ett norrländskt lyxhotell. Men det blir trång om saligheten när även deras barn måste stuvas in i den skruttiga bilen. Semestern kan börja!